Boekenberglesbrieven

Ieder jaar geeft de Boekenberg twee lesbrieven uit: voor de Kinderboekenweek en voor de Nationale Voorleesdagen.

Boekenberglesbrief voor de Kinderboekenweek

In de Boekenberglesbrief wordt op verschillende manieren aangesloten bij het thema van de Kinderboekenweek. Er wordt een activiteit beschreven om met de hele school de Kinderboekenweek te openen. Voor ieder leerjaar worden twee titels uitgewerkt. De lessuggesties betreffen overwegend taal- en leeswerkvormen om kennis en beleving te verdiepen.  De uitgewerkte titels zijn andere dan die in de CPNB lesbrief.

De Kinderboekenweek in 2018 is van 3 t/m 14 oktober, met het thema “Vriendschap – kom erbij!“. De lesbrief hiervoor is af en beschikbaar.

De lesbrief wordt gratis meegeleverd bij aanschaf van minimaal 10 titels uit de Boekenberglesbrief. Losse exemplaren kosten € 12,50 excl. verzendkosten. Bent u benieuwd naar de boeken die worden uitgewerkt of wilt u de boeken of de lesbrief bestellen? U vindt hier de boeken in onze webwinkel.

Boekenberglesbrief voor de Nationale Voorleesdagen

In deze lesbrief wordt het Prentenboek van het jaar uitgewerkt op de manier van interactief werken met prentenboeken. Het prentenboek wordt meerdere malen op verschillende manieren aangeboden, waarna verwerkingssuggesties volgen. De uitwerking is ook afgestemd op voorleesvrijwilligers in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en docenten uit het basisonderwijs.

23 januari tot 2 februari is het weer zover: de Nationale Voorleesdagen 2019.  “Een huis voor Harry” van Leo Timmers is het prentenboek van het jaar 2019. Voorafgaand aan de Voorleesdagen organiseren we op maandag 14 januari 2019 een informatiebijeenkomst, hier presenteren we de lesbrief, bespreken we de boeken van de Prentenboek-top 10 en geven we u ideeën en inspiratie voor een succesvolle voorleesweek! U kunt zich voor deze informatiebijeenkomst aanmelden via info@boekenberg.nl.