Boekenberglesbrieven

Ieder jaar geeft de Boekenberg twee lesbrieven uit: voor de Kinderboekenweek en voor de Nationale Voorleesdagen.

Boekenberglesbrief voor de Kinderboekenweek

In de Boekenberglesbrief wordt op verschillende manieren aangesloten bij het thema van de Kinderboekenweek. Er wordt een activiteit beschreven om met de hele school de Kinderboekenweek te openen. Voor ieder leerjaar worden twee titels uitgewerkt. De lessuggesties betreffen overwegend taal- en leeswerkvormen om kennis en beleving te verdiepen.  De uitgewerkte titels zijn andere dan die in de CPNB lesbrief.

De Kinderboekenweek in 2021 is van 6 t/m 31 oktober, met het thema “Worden wat je wil“. De lesbrief hiervoor is gereed. We hebben ons best gedaan om voor jullie de mooiste en nieuwste titels te kiezen. De boeken en de lesbrief staan in onze webshop.

Maar de lesbrief is ook te bestellen via info@boekenberg.nl en de bestellijst. De lesbrief is gratis bij afname van minimaal 10 titels uit de Boekenberglesbrief. Losse exemplaren kosten € 15,00 excl. verzendkosten. Voor bibliotheken geldt een andere prijs op basis van de besteleenheid. Uitlevering vindt plaats vanaf eind augustus.

Boekenberglesbrief voor de Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn van 26 januari t/m 5 februari 2022.  Voor deze campagne maken we twee lesbrieven: één voor de kleuters, en één meer gericht op peuters. In deze digitale lesbrieven wordt het Prentenboek van het Jaar 2022, ‘Maar eerst ving ik een monster‘, en het peuterboek ‘Vos ging een stukje rijden’ uitgewerkt op de manier van interactief werken met prentenboeken. De prentenboeken worden meerdere malen op verschillende manieren aangeboden, waarna verwerkingssuggesties volgen. De uitwerking is ook afgestemd op voorleesvrijwilligers in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en docenten uit het basisonderwijs.

De lesbrieven, die alleen digitaal beschikbaar zijn, kosten € 7,50 p/s.
Bij aankoop van het boek krijgt u de lesbrief gratis.
U vindt ‘Maar eerst ving ik een monster’ en ‘Vos ging een stukje rijden’  in onze winkel op de Kleine Berg en hier in onze webshop. Ook de andere boeken uit de Prentenboeken Top 10 zijn daar te bekijken.