Boekenberglesbrieven

Ieder jaar geeft de Boekenberg twee lesbrieven uit: voor de Kinderboekenweek en voor de Nationale Voorleesdagen.

Boekenberglesbrief voor de Kinderboekenweek

In de Boekenberglesbrief wordt op verschillende manieren aangesloten bij het thema van de Kinderboekenweek. Er wordt een activiteit beschreven om met de hele school de Kinderboekenweek te openen. Voor ieder leerjaar worden twee titels uitgewerkt. De lessuggesties betreffen overwegend taal- en leeswerkvormen om kennis en beleving te verdiepen.  De uitgewerkte titels zijn andere dan die in de CPNB lesbrief.

De Kinderboekenweek in 2023 is van 4 t/m 15 oktober, met het thema “Bij ons thuis“. De lesbrief hiervoor is in wording. We hebben ons best gedaan om voor jullie de mooiste en nieuwste titels te kiezen.

De lesbrief is ook te bestellen via info@boekenberg.nl en de Bestellijst 2023 Kinderboekenweek. De lesbrief is gratis bij afname van minimaal 10 titels uit de Boekenberglesbrief. Losse exemplaren kosten € 15,00 excl. verzendkosten. Voor bibliotheken geldt een andere prijs op basis van de besteleenheid. Uitlevering vindt plaats aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Boekenberglesbrief voor de Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari t/m 3 februari 2024.  Voor deze campagne maken we weer lesbrieven. In deze digitale lesbrieven wordt het Prentenboek van het Jaar 2024, ‘Help, een verrassing!‘, en het prentenboek ‘Beer zoekt een beste vriend’ uitgewerkt op de manier van interactief werken met prentenboeken. De prentenboeken worden meerdere malen op verschillende manieren aangeboden, waarna verwerkingssuggesties volgen. De uitwerking is ook afgestemd op voorleesvrijwilligers in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en docenten uit het basisonderwijs.

De lesbrieven, die alleen digitaal beschikbaar zijn, kosten € 7,50 p/s.
Bij aankoop van het desbetreffende boek krijgt u de lesbrief gratis.
Geef uw bestelling door via info@boekenberg.nl.