Boekenberglesbrieven

Ieder jaar geeft de Boekenberg twee lesbrieven uit: voor de Kinderboekenweek en voor de Nationale Voorleesdagen.

Boekenberglesbrief voor de Kinderboekenweek

In de Boekenberglesbrief wordt op verschillende manieren aangesloten bij het thema van de Kinderboekenweek. Er wordt een activiteit beschreven om met de hele school de Kinderboekenweek te openen. Voor ieder leerjaar worden twee titels uitgewerkt. De lessuggesties betreffen overwegend taal- en leeswerkvormen om kennis en beleving te verdiepen.  De uitgewerkte titels zijn andere dan die in de CPNB lesbrief.

De Kinderboekenweek in 2017 is van 4 t/m 15 oktober. Het thema is griezelen. U vindt hier een bestellijst voor de lesbrief en de bijbehorende boeken. De boeken en de lesbrief zijn uiteraard ook allemaal te vinden in onze webshop!

Wilt u meer weten over de boeken die uitgewerkt zijn? Kom dan naar één van de inspiratieavonden voor de Kinderboekenweek:

11 september, 20.00u in de Boekenberg
12 september, 15.30u in Weert 
14 september, 20.00u in de Boekenberg

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@boekenberg.nl

De lesbrief wordt gratis meegeleverd bij aanschaf van minimaal 10 titels uit de Boekenberglesbrief. Losse exemplaren kosten € 12,50 excl. verzendkosten.

Boekenberglesbrief voor de Nationale Voorleesdagen

In deze lesbrief wordt het Prentenboek van het jaar uitgewerkt op de manier van interactief werken met prentenboeken. Het prentenboek wordt meerdere malen op verschillende manieren aangeboden, waarna verwerkingssugesties volgen. De uitwerking is ook afgestemd op voorleesvrijwilligers in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en docenten uit het basisonderwijs.