Boekenberglesbrieven

Ieder jaar geeft de Boekenberg twee lesbrieven uit: voor de Kinderboekenweek en voor de Nationale Voorleesdagen.

Boekenberglesbrief voor de Kinderboekenweek

In de Boekenberglesbrief wordt op verschillende manieren aangesloten bij het thema van de Kinderboekenweek. Er wordt een activiteit beschreven om met de hele school de Kinderboekenweek te openen. Voor ieder leerjaar worden twee titels uitgewerkt. De lessuggesties betreffen overwegend taal- en leeswerkvormen om kennis en beleving te verdiepen.  De uitgewerkte titels zijn andere dan die in de CPNB lesbrief.

De Kinderboekenweek in 2020 is van 30 september t/m 11 oktober, met het thema “En toen?“. De lesbrief hiervoor is in wording. We hebben ons best gedaan om voor jullie de mooiste en nieuwste titels te kiezen. De boeken staan al in onze webshop.

De lesbrief is te bestellen via info@boekenberg.nl en de bestellijst. De lesbrief is gratis bij afname van minimaal 10 titels uit de Boekenberglesbrief. Losse exemplaren kosten € 15,00 excl. verzendkosten. Uitlevering vindt plaats vanaf eind augustus.

Boekenberglesbrief voor de Nationale Voorleesdagen

In deze digitale lesbrief wordt het Prentenboek van het Jaar 2021, ‘Coco kan het!‘, uitgewerkt op de manier van interactief werken met prentenboeken. Het prentenboek wordt meerdere malen op verschillende manieren aangeboden, waarna verwerkingssuggesties volgen. De uitwerking is ook afgestemd op voorleesvrijwilligers in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en docenten uit het basisonderwijs.

De lesbrief, die alleen digitaal beschikbaar is, kost € 7,50.
Bij aankoop van het boek krijgt u de lesbrief gratis.
U vindt ‘Coco kan het!’ en ook de andere boeken uit de Voorlees top-10 in onze winkel op de Kleine Berg en hier in onze webshop.