Boekenberglesbrieven

Ieder jaar geeft de Boekenberg twee lesbrieven uit: voor de Kinderboekenweek en voor de Nationale Voorleesdagen.

Boekenberglesbrief voor de Kinderboekenweek

In de Boekenberglesbrief wordt op verschillende manieren aangesloten bij het thema van de Kinderboekenweek. Er wordt een activiteit beschreven om met de hele school de Kinderboekenweek te openen. Voor ieder leerjaar worden twee titels uitgewerkt. De lessuggesties betreffen overwegend taal- en leeswerkvormen om kennis en beleving te verdiepen.  De uitgewerkte titels zijn andere dan die in de CPNB lesbrief.

De Kinderboekenweek in 2019 is van 2 t/m 13 oktober, met het thema “Voertuigen – Reis mee!“. De lesbrief hiervoor is in wording. Er zijn mooie en zoveel mogelijk nieuwe boeken geselecteerd om op te nemen. Bekijk de titels in de bestellijst.

De lesbrief is al te bestellen en gratis bij afname van minimaal 10 titels uit de Boekenberglesbrief. Losse exemplaren kosten € 15,00 excl. verzendkosten. Uitlevering vindt plaats vanaf half augustus. Ook de boeken kunt u al bestellen via de bestellijst of hier in onze webwinkel.

Boekenberglesbrief voor de Nationale Voorleesdagen

In deze digitale lesbrief wordt het Prentenboek van het Jaar 2020, ‘Moppereend‘, uitgewerkt op de manier van interactief werken met prentenboeken. Het prentenboek wordt meerdere malen op verschillende manieren aangeboden, waarna verwerkingssuggesties volgen. De uitwerking is ook afgestemd op voorleesvrijwilligers in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en docenten uit het basisonderwijs.

De lesbrief, die alleen digitaal beschikbaar is, kost € 7,50.
Bij aankoop van het boek krijgt u de lesbrief gratis.
U vindt ‘Moppereend’ en ook de andere boeken uit de Voorlees top-10 in onze winkel op de Kleine Berg en hier in onze webshop.