Agenda

Benieuwd wat we er allemaal te doen is in de winkel? Bekijk hier onze agenda! Voortaan op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Onze aankomende activiteiten:

Iedere eerste donderdag in de maand: (peuter)voorleesochtend

Iedere eerste donderdag van de maand lezen we om 10.00 uur weer voor aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Loop gezellig binnen en geniet van een fijn verhaal! Ook groepjes van peuterspeelzalen of kinderdagverblijven zijn welkom! We vragen hen om hun komst even bij ons te melden.

Eerst volgende datum: 4 januari 2024

Let op: in februari is er géén peutervoorlezen in verband met onze verbouwing!

Kinderboekenweek 2023 – 4 oktober t/m 15 oktober

Ja, hoera, het is weer zover! Dit jaar is het thema: “Bij mij thuis”. In de Boekenberg kun je terecht voor het beste boekenadvies. Deze week krijg je ook het Kinderboekenweekgeschenk bij aankoop van een boek (van €12,50 of meer)!

De hele week kun je binnen gluren bij het “Huisje zonder Heks” en meedoen met onze huizenquiz. Daarnaast organiseren we nog veel meer! Lees hier ons programma!

Kinderboekenbal 2023 – woensdag 4 oktober, 13.30-17.15u, in het NATLAB

Georganiseerd door De Boekenberg, Boekhandel Van Piere, de Bibliotheek Eindhoven en Natlab.

Trek je meest feestelijke outfit aan, want je bent uitgenodigd voor hét Kinderboekenbal van Eindhoven! Vier de start van de Kinderboekenweek met een theatervoorstelling en leuke workshops van bekende schrijvers en illustratoren zoals Sanne Roosenboom, Djenné Fila, Michael Reefs, en meer! Kijk voor alle informatie en het bestellen van tickets hier.

Kindertheater Knorr…!  – woensdag 4 oktober en woensdag 11 oktober
om 14.00 uur, om 14.45 uur en om 15.30 uur

Traditiegetrouw opent ons Kindertheater Knorr! de Kinderboekenweek in de Boekenberg! Dit jaar vertellen de muizen het verhaal van ‘Het huisje zonder heks’ en andere verhalen. Als je durft, mag je ook in het huisje van de heks gluren! Vanaf ca. 4 jaar.

Peutervoorlezen – donderdag 5 oktober en donderdag 11 oktober, om 10.00 uur

Kom je ook luisteren naar Martine? Het wordt weer een gezellige peuterochtend, met boekjes, spelletjes en meer! Vanaf ca. 2 jaar.

Auteur Mo Hersi leest voor! – zaterdag 7 oktober, 10 uur

Auteur Mo Hersi leest voor uit zijn boek “Kapitein Mo & Co en de driekleurenpet”.

Kapitein Mo is bang voor water. En ZEIL-vertrouwen heeft hij ook al niet. Daarom krijgt op een dag de Drie Kleuren Pet van opa. Hiermee durft hij eindelijk samen met zijn broer Co de matroos de woeste golven te trotseren. Er gaat een hele wereld voor hem open: noord, oost, zuid, west! Het is het begin van een kleurrijke reis.

Mo signeert natuurlijk! Ook kun je kleuren en drinken we limonade. Ben jij er ook bij? Vanaf ca. 3 jaar.