Agenda

Benieuwd wat we er allemaal te doen is in de winkel? Bekijk hier onze agenda! Voortaan op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Activiteiten 2017:

Voorleesmiddag 27 augustus

Op zondag 27 augustus, om 15.00u, organiseren we weer een voorleesmiddag! We kiezen een nieuw prentenboek uit. Bij mooi weer lezen we voor in de Boekenbergtuin. Voor iedereen is er natuurlijk iets lekkers en een glaasje limonade! Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Healthy Sisters 9 september om 15.00 uur in de Vershal!

Rachida en Najima Kharbouch runnen samen de succesvolle blog Healthy Sisters. In 2016 wonnen ze met ruim 90% de VIVA400- publieksprijs. In hun eerste lifestyleboek geven zij tips en inspriatie voor happy healthy living.

In samenwerking met de Vershal presenteert de Boekenberg op Strijp-S de Healthy Sisters! Kom naar de Vershal om 15.00 uur op 9 september, en ontmoet de zussen Rachida en Najima zelf. Ze presenteren hun boek en geven een kook-demonstratie. Kom jij ook?

Informatiebijeenkomsten Kinderboekenweek en Boekenberglesbrief

De Kinderboekenweek in 2017 is van 4 t/m 15 oktober. Het thema van dit jaar is griezelen: gruwelijk eng! Tijdens deze informatiebijeenkomsten bespreken we de boeken die uitgewerkt zijn in de Boekenberglesbrief voor de Kinderboekenweek. We lichten toe hoe we verschillende leeswerkvormen inzetten om de boekenweek extra leuk en leerzaam te maken. Ook gaan we kort langs de boeken van de CPNB-lesbrief. Een goed begin van een geslaagde kinderboekenweek begint hier!

U kunt zich aanmelden voor de volgende data:

11 september, 20.00u in de Boekenberg
12 september, 15.30u in Weert (locatie wordt nog bevestigd)
14 september, 20.00u in de Boekenberg

Aanmelden kan met een mail naar info@boekenberg.nl. Laat even weten met hoeveel u komt en vanuit welke instelling!

Mijn oma is een superheld
Boekpresentatie 1 oktober, 15.00 uur

Marloes van Loon presenteert op 1 oktober om 15.00 uur haar boek Mijn oma is een superheld! Marloes vertelt, leest voor, en signeert!

In dit boek wordt op een leuke manier vertelt over Alzheimer. Wanneer een (groot)ouder veranderingen doormaakt die horen bij de ziekte van Alzheimer, is het voor kinderen namelijk vaak nog erg moeilijk om te begrijpen wat er gaande is. Wanneer deze groep wel beter zou kunnen begrijpen wat de ziekte inhoudt kunnen zowel zijzelf, als de persoon met de ziekte van Alzheimer geholpen worden.

Kinderboekenweek 4 oktober – 15 oktober

In de Kinderboekenweek organiseren wij verschillende activiteiten rondom het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema Griezelen: gruwelijk eng!  Zodra er meer bekend is over het definitieve Kinderboekweek programma, kunt u dat op deze pagina terugvinden! Tot ziens in de Boekenberg!

Afgelopen activiteiten 2017:

Helen’s knutselcafé in de zomervakantie!

In de zomervakantie maakten we de leukste knutsels in de Boekenbergtuin onder het genot van een glaasje limonade en een kopje koffie voor de ouders. De middagen stonden telkens in het teken van een mooi boek dat werd voorgelezen.

Zie hier bijvoorbeeld Merle van 4 jaar, die haar eigen verteltheater knutselde bij het boek Een giraf kan niet dansen.

Voorleesmiddag in het thema sprookjes – 9 juli

Omdat het 7 juli de dag van het sprookje was, stond onze voorleesmiddag van zondag 9 juli in het teken van sprookjes. Vanaf 15.00u was iedereen van harte welkom! Er werd genoten van mooie sprookjes. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Boekpresentatie “Dikke Vik en Vieze Lies” – 1 juli

Illustratrice Eva van Aalst kwam op 1 juli om 15.00u vertellen over het boek “Dikke Vik en Vieze Lies”! Het boek is geschreven door Sunna Borghuis, de auteur van “Scheetjesles”, en Eva van Aalst maakte de tekeningen. Ze kwam vertellen over illustreren en het boek. Achteraf signeerde ze natuurlijk op eigen wijze het boek voor alle bezoekers!

Boer Boris middag – zondag 11 juni

Boer Boris bestaat 5 jaar! Dit vierden we met een échte Boer Boris middag. We lazen verschillende verhalen voor, we presenteerden Boer Boris gaat naar zee met de Kamishibai, we speelden spelletjes, we zongen een lied en we aten taart.  Was jij er ook bij?

Meet&Greet Jill Schirnhofer – 14 april

Jill Schirnhofer was in de Boekenberg! Ze schreef haar eerste meidenboek Elvy’s eigen wereld – So boho. Het is het eerste deel in een nieuwe serie, geschreven én geïllustreerd door Jill! Ze vierde dit met een echte meet&greet tour door heel Nederland. Op 14 april om 16.30u was ze in Eindhoven, bij ons! Iedereen kon een boek kopen, een stylish broche ontwerpen, en natuurlijk zijn of haar boek laten signeren door Jill! Het was een fijn feestje, was jij er ook bij?

Presentatie Suzanne Wouda – “Sabel” –
vrijdag 7 april

Suzanne Wouda presenteerde haar nieuwe boek “Sabel”. Sabel gaat over de Joodse Max en zijn kat Sabel. Sabel is alles voor Max. Maar het houden van een kat tijdens de Tweede Wereldoorlog is lastig. Zeker als er steeds meer maatregelen komen tegen de Joodse bevolking en de sfeer in de stad grimmiger wordt. Suzanne vertelde, las voor en signeerde. Er was ook muziek. Het was een topavond!

Pannenkoekenconcert “Nijntje op de fiets” – 26 maart

Op zondag 26 maart om 11.00 uur speelde Femke Hermans de voorstelling “Nijntje op de fiets” in het muziekgebouw in Eindhoven. Eerst kregen alle kinderen een pannenkoek om te versieren. Na afloop kon je terecht bij onze stand voor alle Nijntje-boeken.

Boekenbergavond over informatieboeken – maandag 13 maart 2017

Het internet heeft de informatieboeken nog lang niet verdrongen. De kwaliteit is enorm toegenomen, er is veel variatie in tekst en beeld. Op deze avond lieten we ontwikkelingen zien binnen deze boekensoort.  Er werd een overzicht gegeven van nieuwe titels van 0 t/m 12 jaar.

over alles

Paul van Loon in het muziekgebouw – 5 maart

Paul van Loon was in Eindhoven! Hij vertelde over zijn boeken, las voor en zong liedjes met zijn band. Achteraf kon je bij onze stand boeken kopen en ze door Paul van Loon laten signeren!

Uitgelichte activiteiten van 2016:

Boekpresentatie “Natte voeten”

Uitgeverij Clavis is begonnen met een nieuwe informatieve serie over de gevolgen van klimaatveranderingen. Deze serie heet “Klimaatjes”. Het eerste deel “Natte voeten” is geschreven door Andy Engel & Judith Koppens. De serie is bestemd voor jonge kinderen (peuters en kleuters).
Op zondag 20 november om 15.00 uur presenteerden Judith Koppens, Andy Engel en Nynke Talsma dit nieuwe boek. Het eerste boek werd overhandigd aan de watergraaf van Eindhoven.

Jacques Vriens

In de Kinderboekenweek van 2016, op 14 oktober om 19.00u, presenteerde Jacques Vriens zijn nieuwe boek “Smokkelkinderen” bij ons in de winkel. Hij vertelde over zijn leven als schrijver en hij las voor uit zijn nieuwe boek. Daarna signeerde hij. Het was een prachtige avond!

Presentatie “Zoo kan het ook” 9 oktober

Op 9 oktober presenteerden de Eindhovense Pimm van Hest en Kerstin Zabransky hun nieuwe boek “Zoo kan het ook”. Dit prachtige kijk- en zoekboek werd gepresenteerd in onze Boekenbergtuin. Er werd voorgelezen, verteld, en gesigneerd!

Presentatie van het prentenboek “Eindhoven” van illustrator Janine de Goey

Op zondag 18 september om 15.00 uur werd het prentenboek “Eindhoven” gepresenteerd.
Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan werd besloten een boek uit te geven. De jonge Eindhovense illustrator Janine de Goey heeft op een fantastische manier vorm gegeven aan onze wens. Het is een prachtig prentenboek geworden met de opvallendste gebouwen en de aantrekkelijkste plekken van Eindhoven, voorzien van interessante feiten. Een geweldig boek voor iedereen die Eindhoven kent of wil leren kennen.
Janine de Goey vertelde en signeerde. Dhr. Peter Kentie, Managing Director van Eindhoven 365, nam het eerste exemplaar in ontvangst!

Jubileumfeest: de Boekenberg 30 jaar!

Het 30-jarig jubileumfeest van de Boekenberg vierden wij op zondag 2 oktober van 12.00 tot 17.00 uur! Men kon zich laten verrassen door Judith Koppens, Pimm van Hest, Elle van Lieshout en Erik van Os. Clown Roos begroette alle gasten. De stadsdichter Esther Ninke Grooten dichtte er vrolijk op los en gitarist Ben Vlijminx zorgde voor een fantastische muziekale noot. Alle Boekenbergers waren blij met de vele gasten. Het was echt een fantastisch feest!