Agenda

Benieuwd wat we er allemaal te doen is in de winkel? Bekijk hier onze agenda! Voortaan op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Onze aankomende activiteiten:

Auteur Suzanne van der Horst leest voor!

Op 9 april om 14.00u leest de Eindhovense auteur Suzanne van der Horst voor in de Boekenberg, uit haar debuut “Vreemde Vogels”.

In dit prachtige kleurrijke prentenboek zijn vogels Mies, Mo en Cato druk bezig met de voorbereidingen van hun vakantie naar Afrika. Want de winter komt eraan. De vogels houden niet van de winter, omdat ze daar koude pootjes van krijgen. En niemand wordt blij van koude pootjes! Mies, Mo en Cato zijn er bijna klaar voor. Nog maar héél even!

Kom je ook luisteren? Na het mooie verhaal gaan we zelf een vreemde vogel knutselen, onder het genot van een glaasje limonade. Natuurlijk signeert Suzanne van der Horst haar boek graag voor je!

Wees welkom op zaterdag 9 april, 14.00 uur in de Boekenberg op de Kleine Berg. Voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar en andere geïnteresseerden.

Afgelopen activiteiten:

Programma Kinderboekenweek 2021 – Worden wat je wil
6 t/m 17 oktober

Van 6 t/m 17 oktober vieren we feest, het is dan Kinderboekenweek! Een bezoekje aan de Boekenberg is dan extra feestelijk, én we organiseren allerlei leuke activiteiten.

Let op: we vragen je om je voor alle activiteiten in te schrijven. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we een beetje afstand kunnen houden. Ook kunnen we je dan op de hoogte brengen als er vanwege nieuwe coronamaatregelen iets zou veranderen. We hopen dat u dat begrijpt! Aanmelden kan via de mail: info@boekenberg.nl of bel naar 040-2456261.

Ik weet wat ik worden wil: Vuilnisvarken! Ehhh… Vuilniskip?!

Kindertheater Knorr! speelt De Vuilnisvarkens Job en Bob
Woensdag 6 oktober 3x: om 14.00u, om 14.45u en om 15.30u
Woensdag 13 oktober 3x: om 14.00u, om 14,45u en om 15.30u

Zoals ieder jaar vieren we de Kinderboekenweek met ons Kindertheater Knorr! Dit jaar lezen we eerst voor uit het prentenboek over de vuilnisvarkens Job en Bob. Daarna gaat het verhaal verder op het toneel… Vanaf ca. 3 jaar.

Inschrijven kan via info@boekenberg.nl of bel 040-2456261. Geef even aan op welke dag je welke voorstelling  wilt bijwonen en met hoeveel personen je komt!

Peuter voorleesochtend
Donderdag 7 oktober om 10.00u

Op donderdag 7 oktober lezen we voor in het thema “Worden wat je wilt”. Deze voorleesochtend is bedoeld voor peuters.

Ik weet wat ik worden wil: Schrijver!

Jonne Kramer – schrijfworkshop
vrijdag 8 oktober van 16.00 u tot 17.00u

Jonne Kramer is een kinderboekenschrijfster, bekend van onder andere “Het raadsel van de zee” en “Dop” en haar allernieuwste “Waya en de wolf”. In deze workshop zal ze je leren hoe je een goed spannend verhaal schrijft! Uiteraard signeert ze ook! Vanaf ca. 7 jaar.
Deelnemen? Schrijf je in via info@boekenberg.nl of bel 040-2456261.

Ik weet wat ik worden wil: illustrator! Of striptekenaar!

Charlotte Ursem – illustratieworkshop
zondag 17 oktober – 14.00u

Hou jij ook zo van tekenen of ben jij onder de indruk van Dogman of de tekeningen van Bram in het leven van een loser? In deze workshop legt illustratrice Charlotte uit hoe je een verhaal illustreert of verstript! Vanaf ca. 6 jaar.
Deelnemen? Schrijf je in via info@boekenberg.nl of bel 040-2456261.

 

Ik weet wat ik worden wil: Verhalenmaker!

Verhalenwedstrijd: insturen tot 17 oktober

Deze Kinderboekenweek dagen we jou uit om een geweldig verhaal te vertellen. In jouw verhaal kan alles gebeuren: je personages mogen zijn en worden wat ze willen! Doe mee met onze verhalenwedstrijd en maak kans op een boekenpakket!

  • Schrijf, teken, fotografeer, knutsel, film, rap, dicht: verhalen zijn er in allerlei vormen, en in deze wedstrijd is alles toegestaan. Verras ons!
  • Tip: Een goed verhaal hoeft niet heel lang te zijn! Besluit je om een verhaal te schrijven? Maak het dan zeker niet langer dan 2 A4’tjes.
  • Je kunt je verhaal naar ons mailen: info@boekenberg.nl , of natuurlijk afgeven in één van onze winkels.
  • De deadline is zondag 17 oktober, de laatste dag van de Kinderboekenweek. De winnaar wordt een week later, op zondag 24 oktober, bekend gemaakt.

Iedere eerste donderdag in de maand: (peuter)voorleesochtend

Iedere eerste donderdag van de maand lezen we om 10.00 uur weer voor aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Loop gezellig binnen en geniet van een fijn verhaal! Ook groepjes van peuterspeelzalen of kinderdagverblijven zijn welkom! We vragen hen om hun komst even bij ons te melden.

Programma Kinderboekenweek 30 september t/m 11 oktober 2020

Woensdag 30 september was het weer zover: De Kinderboekenweek begon! Dit jaar met het thema “En toen?”, we doken met onze activiteiten terug de geschiedenis in. Ondanks de Corona-beperkingen hadden we een geslaagde Kinderboekenweek.

De historische ABC-speurtocht

Van 30 september t/m 11 oktober lagen er in onze etalage en in de etalages van diverse winkels op de Kleine Berg historische objecten verstopt. Eén voor iedere letter!  Kinderen konden ze allemaal zoeken, benoemen en kregen daarvoor een klein presentje. Uit de vele deelnemers wonnen een vijftal kinderen met de juiste antwoorden ook nog eens een boekenpakket.

Kindertheater Knorr! speelde de voorstelling Holbewoner meets Ridder

Zoals ieder jaar speelde Kindertheater Knorr op de woensdagmiddagen een interactieve voorstelling. Wat als een holbewoner een ridder tegenkomt? Waan je ook even een ridder of prinses in ons echte foto-kasteel.
Op woensdag 30 september en 7 oktober werd 3x een voorstelling gegeven. Er waren weer vele enthousiaste bezoekers tussen de 3 en 7 jaar.

Exclusieve Meet&Greet met auteur SUZANNE WOUDA

Suzanne Wouda schrijft de meest prachtige historische jeugdromans. Met haar boek Sabel won ze een Zilveren Griffel. Op vrijdagavond 9 oktober vertelde ze over haar nieuwste boeken: Oorlog in Inkt en Een Echte Held  voor alle geïnteresseerden vanaf ongeveer 9 jaar.

15 en 17 september: Informatieavonden Kinderboekenweek 2020

Op dinsdag 15 september en donderdag 17 september waren er in de Boekenberg weer informatieavonden voor de Kinderboekenweek, bestemd voor leescoördinatoren en leerkrachten. Tijdens deze avond bespraken we de gekozen boeken van de Boekenberglesbrief en lichtten we de lessuggesties toe. Ook bespraken we kort de titels van het CPNB.

13 januari: Informatieavond Nationale Voorleesdagen

Op maandag 13 januari 2020 organiseerden we een informatieavond over de Nationale Voorleesdagen, voor leerkrachten, peuterleidsters en andere geïnteresseerden. We presenteerden de Prentenboeken Top 10 en het Prentenboek van het Jaar en gingen in op de Boekenberglesbrief. Er was extra aandacht voor werken met de Kamishibai/het vertelkastje. Het was een inspirerende avond!