Agenda

Benieuwd wat we er allemaal te doen is in de winkel? Bekijk hier onze agenda! Voortaan op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Afgelopen activiteiten:

Iedere eerste donderdag in de maand: (peuter)voorleesochtend

Iedere eerste donderdag van de maand lezen we om 10.00 uur weer voor aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Loop gezellig binnen en geniet van een fijn verhaal! Ook groepjes van peuterspeelzalen of kinderdagverblijven zijn welkom! We vragen hen om hun komst even bij ons te melden.

In verband met Corona zijn de voorleesochtenden vanaf april komen te vervallen. We starten weer met deze activiteit zodra de situatie dit toelaat.

Programma Kinderboekenweek 30 september t/m 11 oktober 2020

Woensdag 30 september was het weer zover: De Kinderboekenweek begon! Dit jaar met het thema “En toen?”, we doken met onze activiteiten terug de geschiedenis in. Ondanks de Corona-beperkingen hadden we een geslaagde Kinderboekenweek.

De historische ABC-speurtocht

Van 30 september t/m 11 oktober lagen er in onze etalage en in de etalages van diverse winkels op de Kleine Berg historische objecten verstopt. Eén voor iedere letter!  Kinderen konden ze allemaal zoeken, benoemen en kregen daarvoor een klein presentje. Uit de vele deelnemers wonnen een vijftal kinderen met de juiste antwoorden ook nog eens een boekenpakket.

Kindertheater Knorr! speelde de voorstelling Holbewoner meets Ridder

Zoals ieder jaar speelde Kindertheater Knorr op de woensdagmiddagen een interactieve voorstelling. Wat als een holbewoner een ridder tegenkomt? Waan je ook even een ridder of prinses in ons echte foto-kasteel.
Op woensdag 30 september en 7 oktober werd 3x een voorstelling gegeven. Er waren weer vele enthousiaste bezoekers tussen de 3 en 7 jaar.

Exclusieve Meet&Greet met auteur SUZANNE WOUDA

Suzanne Wouda schrijft de meest prachtige historische jeugdromans. Met haar boek Sabel won ze een Zilveren Griffel. Op vrijdagavond 9 oktober vertelde ze over haar nieuwste boeken: Oorlog in Inkt en Een Echte Held  voor alle geïnteresseerden vanaf ongeveer 9 jaar.

15 en 17 september: Informatieavonden Kinderboekenweek 2020

Op dinsdag 15 september en donderdag 17 september waren er in de Boekenberg weer informatieavonden voor de Kinderboekenweek, bestemd voor leescoördinatoren en leerkrachten. Tijdens deze avond bespraken we de gekozen boeken van de Boekenberglesbrief en lichtten we de lessuggesties toe. Ook bespraken we kort de titels van het CPNB.

13 januari: Informatieavond Nationale Voorleesdagen

Op maandag 13 januari 2020 organiseerden we een informatieavond over de Nationale Voorleesdagen, voor leerkrachten, peuterleidsters en andere geïnteresseerden. We presenteerden de Prentenboeken Top 10 en het Prentenboek van het Jaar en gingen in op de Boekenberglesbrief. Er was extra aandacht voor werken met de Kamishibai/het vertelkastje. Het was een inspirerende avond!