Agenda

Benieuwd wat we er allemaal te doen is in de winkel? Bekijk hier onze agenda! Voortaan op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Activiteiten 2018:

Mijn oma is een superheld – boekpresentatie door Marloes van Loon
zondag 18 februari 2018 om 15.00 uur

Marloes van Loon presenteert haar boek Mijn oma is een superheld! Marloes vertelt, leest voor, en signeert!

Een warm en aandoenlijk verhaal over een lieve kleindochter en een oma met de ziekte van Alzheimer.

Suus en oma beleven samen de grootste avonturen. Het allerliefst spelen ze superheld. Maar oma vergeet steeds vaker dingen. Als oma vertelt dat ze haar geheugen lijkt kwijt te raken, besluit Suus dat ze het terug gaat vinden.

Kinderen vanaf 4 jaar en andere belangstellenden zijn zondag 18 februari van harte welkom bij de presentatie.

Afgelopen activiteiten:

Informatieavond voor het voortgezet onderwijs
maandag 22 januari 2018 om 20.00 uur

Op 22 januari gaf Jozefien de Leest de informatieavond over jeugdliteratuur en young adult literatuur in het voortgezet onderwijs. Deze informatieavond richtte zich met name op de boeken voor de onderbouw. De nieuwe trends in de boeken voor 11 tot 15 jaar werden besproken, met daarbij de nieuwe toppers. We bespraken ook de promotie-campagnes zoals Literatour en de CPNB-prijzen. Daarnaast gaven we enkele tips voor boekprojecten.

Informatiebijeenkomst Nationale Voorleesdagen  –  15 januari 2018 van 20.00 tot 22.00 uur

24 januari tot 3 februari is het weer zover: de Nationale Voorleesdagen. Om u te inspireren, zijn er weer lessuggesties bij het prentenboek van het jaar. Dit jaar is dat Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Tijdens de informatiebijeenkomst bespraken we alle boeken van de Prentenboek- top 10 en gaven we ideeën en inspiratie voor een succesvolle voorleesweek! Het was een geslaagde en goed bezochte bijeenkomst.

Presentatie Ik geef je mijn hart door Pimm van Hest en Sassafras de Bruyn
zaterdag 2 december 2017 om 16.00 uur

Pimm en Sassafras presenteerden hun nieuwe boek Ik geef je mijn hart.  Een uniek sprookje met waardevolle levenslessen en adembenemende tekeningen. Een waar pareltje van een boek.

Yuto krijgt een bijzonder cadeau. Een cadeau dat zijn leven zal veranderen. Een cadeau dat zal ontroeren, dat zal troosten, dat warmte en beschutting zal geven.
Een cadeau voor het leven. Een cadeau om door te geven.

Pimm en Sassafras vertelden over het boek, lazen voor én natuurlijk signeerden ze. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Presentatie De vierde koning door Frank Bierkenz op zondag 26 november 2017 om 15.00 uur

Frank, een Eindhovens schrijver/illustrator presenteerde zondag 26 november om 15.00 uur zijn nieuwe prentenboek De vierde koning. Een oude legende opnieuw verteld.

Er bestond volgens een oude legende nog een vierde koning, naast de andere drie beroemde koningen uit het kerstverhaal. Hij heette Coredan. Coredan verdwaalt voordat hij zich bij zijn vrienden kan voegen, de ster van Bethlehem achterna. Daardoor beleeft de jonge koning bijzondere avonturen, die hem veel levenswijsheid en voldoening schenken. Tijdens zijn jarenlange reis verricht hij goede daden en geeft hij al zijn kostbare sieraden weg om mensen in nood te helpen. Als hij toevallig bij het einddoel van de reis aankomt en zijn vriend Kaspar ontmoet lijkt het allemaal te laat. Maar is dat wel zo?

Frank vertelde, las voor en signeerde. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Presentatie Op zoek in de wereld door Kerstin Zabransky
zondag 12 november 2017 om 15.30 uur

Kerstin Zabransky presenteerde haar nieuwe prachtige kijkboek “Op zoek in de wereld”. Het is een zoekboek vol details, om uren in te verdwalen.

Eva en haar broertje Tim lezen een boek en reizen zo de hele wereld over! Waar ze ook terecht komen, Tim vindt altijd wel een plekje om zich te verstoppen…

Kwam je ook luisteren naar Kerstin? Ze vertelde, las voor, en signeerde voor wereldreizigers en spoorzoekers vanaf 5 jaar.

Presentatie Piratenzoon door Rob Ruggenberg
vrijdag 10 november 2017 om 19.30 uur

Rob Ruggenberg presenteerde zijn nieuwe boek Piratenzoon! Zain, de zoon van een beruchte piraat, groeit op in een kleine harem in Salee, een zeeroversnest aan de Marokkaanse kust. Spaanse soldaten nemen Zain gevangen en sturen hem als ‘waterjongen’ naar een galei…

Dit was weer een spannende en gezellige avond! Rob Ruggenberg presenteerde zijn onderzoek, las voor en vertelde! Ook werd proeflezer Zain geïnterviewd, over zijn rol als proeflezer en als naamgever van de hoofdpersoon uit het boek. Natuurlijk kon je ook weer een handtekening scoren. Voor kinderen vanaf 10 jaar én volwassenen!

Kinderboekenweek 4 oktober – 15 oktober 2017

In de Kinderboekenweek organiseerden wij verschillende activiteiten rondom het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar was het thema Griezelen: gruwelijk eng! 

Zondag 8 en 15 oktober

Voor alle zombies, vampieren en toneelspelers presenteerden we het griezeltoneelstuk de Horror Studio! Op zondag 8 oktober verdeelden we de rollen en namen we de teksten door. Daarna werd er thuis geoefend en op zondag 15 oktober sloten we de Kinderboekenweek af met het toneelstuk! Je kon komen kijken, of meespelen. Het was super spannend!

Zaterdag 7 en 14 oktober

Tussen 14.00 uur en 16.00 uur lazen we allerlei griezelige verhalen voor, voor iedere leeftijd was er wel iets!

Vrijdag 6 en 13 oktober

Samen met meestervertellers Jos en Martine, liepen een aantal kinderen de spannende spookroute door de Bergen. Er werden de gruwelijkste griezelverhalen verteld…. ! Voor durfals vanaf 9 jaar.

Donderdag 5 en 12 oktober

Hoe maak je een spookverhaal? Met het Doosje vol Spookverhalen puzzelde we de engste verhalen. Ook kon je puzzelen aan het kietelmonster – of het monster juist kietelen tot het monster alleen nog maar een paar bomen en een huisje was.

Woensdag 4 en 11 oktober

Op 4 oktober luidden we de Kinderboekenweek in met een feestelijke middag vol monsters en enge verhalen!

Ons kindertheater Knorrr! speelde vanaf 14.00 tot 16.00u ieder halfuur de voorstelling bij het boek Ik wil een eng verhaal!  Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Was er net een voorstelling bezig? Dan werd je ontvangen met de leukste MONSTERVERHALEN! We lazen voor uit Het kleurenmonster, Dit is een boek vol monsters en Het kietelmonster. 

Dinsdag 10 oktober

Vanaf 16.00 uur lazen we voor uit Het monsterbonsterbulderboek en De hongerige trol.  Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Hendrick: de Hollandsche indiaan – boekpresentatie door Bianca Mastenbroek
1 oktober 2017

Zondag 1 oktober om 15.30 uur werd het boek Hendrick: de Hollandsche indiaan door schrijfster Bianca Mastenbroek gepresenteerd. Bianca Mastenbroek vertelde over haar historisch onderzoek naar de Hollanders en indianen, we lazen voor en er werd natuurlijk gesigneerd!

Het is 1659. In het nog onontgonnen Amerika eigenen de Nederlandse pioniers steeds meer land toe van de oorspronkelijke bewoners. De zestienjarige Hendrick Pels wordt tegen wil en dank meegenomen in de strijd tussen de Esopus-indianen en de vrome Hollanders. Hendrick wordt gevangen genomen door de gehate vijand: de wilden. Maar hoe langer Hendrick zich onder hen bevindt, hoe meer hij zijn beeld moet bijstellen. Vanaf 13 jaar.