Agenda

Benieuwd wat we er allemaal te doen is in de winkel? Bekijk hier onze agenda! Voortaan op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Activiteiten 2017:

Boekpresentatie “Dikke Vik en Vieze Lies” – 1 juli

Illustratrice Eva van Aalst komt op 1 juli om 15.00u vertellen over het boek “Dikke Vik en Vieze Lies”! Het boek is geschreven door Sunna Borghuis, de auteur van “Scheetjesles”, en Eva van Aalst maakte de tekeningen. Ze komt vertellen over illustreren, het boek, en signeert!

Vik is nieuw in het dorp. Buitenbeentje Lies kan best een vriend gebruiken. Maar niet deze! Ze moet niks van hem hebben – tot ze erachter komt dat ze best wat gemeen hebben (en niet alleen die stomme bijnamen die ze van pestkop Bram gekregen hebben). Tegen wil en dank worden de twee vrienden. Dan krijgt Lies een idee: als Vik en zij een kampeerfeestje geven waar ze íédereen voor uitnodigen, worden ze vast heel vaak teruggevraagd. Dan krijgen ze een leven vol feestjes. En wie wil dat nou niet?

Voorleesmiddag in het thema sprookjes – 9 juli

Omdat het 7 juli de dag van het sprookje is, staat onze voorleesmiddag van zondag 9 juli in het teken van sprookjes. Vanaf 15.00u bent u welkom om te genieten van een sprookje! Achteraf wordt er geknutseld. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Helen’s knutselcafé in de zomervakantie!

In de zomervakantie niets te doen? Kom naar Helen’s knutselcafé! Op woensdagmiddag maken we de leukste knutsels in de Boekenbergtuin onder het genot van een glaasje limonade. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 9 jaar. De middagen staan altijd in het teken van een mooi boek. Ouders kunnen genieten van een kopje koffie! Komen jullie mee knutselen?

De data zijn:
12 juli om 15.00u
19 juli om 15.00u

26 juli om 15.00u
2 augustus om 15.00u

Informatiebijeenkomsten Kinderboekenweek en Boekenberglesbrief

De Kinderboekenweek in 2017 is van 4 t/m 15 oktober. Het thema van dit jaar is griezelen: gruwelijk eng! Tijdens deze informatiebijeenkomsten bespreken we de boeken die uitgewerkt zijn in de Boekenberglesbrief voor de Kinderboekenweek. We lichten toe hoe we verschillende leeswerkvormen inzetten om de boekenweek extra leuk en leerzaam te maken. Ook gaan we kort langs de boeken van de CPNB-lesbrief. Een goed begin van een geslaagde kinderboekenweek begint hier!

U kunt zich aanmelden voor de volgende data:

11 september, 20.00u in de Boekenberg
12 september, 15.30u in Weert (locatie wordt nog bevestigd)
14 september, 20.00u in de Boekenberg

Aanmelden kan met een mail naar info@boekenberg.nl. Laat even weten met hoeveel u komt en vanuit welke instelling!

Afgelopen activiteiten 2017:

Boer Boris middag – zondag 11 juni

Boer Boris bestaat 5 jaar! Dit vierden we met een échte Boer Boris middag. We lazen verschillende verhalen voor, we presenteerden Boer Boris gaat naar zee met de Kamishibai, we speelden spelletjes, we zongen een lied en we aten taart.  Was jij er ook bij?

Meet&Greet Jill Schirnhofer – 14 april

Jill Schirnhofer was in de Boekenberg! Ze schreef haar eerste meidenboek Elvy’s eigen wereld – So boho. Het is het eerste deel in een nieuwe serie, geschreven én geïllustreerd door Jill! Ze vierde dit met een echte meet&greet tour door heel Nederland. Op 14 april om 16.30u was ze in Eindhoven, bij ons! Iedereen kon een boek kopen, een stylish broche ontwerpen, en natuurlijk zijn of haar boek laten signeren door Jill! Het was een fijn feestje, was jij er ook bij?

Presentatie Suzanne Wouda – “Sabel” –
vrijdag 7 april

Suzanne Wouda presenteerde haar nieuwe boek “Sabel”. Sabel gaat over de Joodse Max en zijn kat Sabel. Sabel is alles voor Max. Maar het houden van een kat tijdens de Tweede Wereldoorlog is lastig. Zeker als er steeds meer maatregelen komen tegen de Joodse bevolking en de sfeer in de stad grimmiger wordt. Suzanne vertelde, las voor en signeerde. Er was ook muziek. Het was een topavond!

Pannenkoekenconcert “Nijntje op de fiets” – 26 maart

Op zondag 26 maart om 11.00 uur speelde Femke Hermans de voorstelling “Nijntje op de fiets” in het muziekgebouw in Eindhoven. Eerst kregen alle kinderen een pannenkoek om te versieren. Na afloop kon je terecht bij onze stand voor alle Nijntje-boeken.

Boekenbergavond over informatieboeken – maandag 13 maart 2017

Het internet heeft de informatieboeken nog lang niet verdrongen. De kwaliteit is enorm toegenomen, er is veel variatie in tekst en beeld. Op deze avond lieten we ontwikkelingen zien binnen deze boekensoort.  Er werd een overzicht gegeven van nieuwe titels van 0 t/m 12 jaar.

over alles

Paul van Loon in het muziekgebouw – 5 maart

Paul van Loon was in Eindhoven! Hij vertelde over zijn boeken, las voor en zong liedjes met zijn band. Achteraf kon je bij onze stand boeken kopen en ze door Paul van Loon laten signeren!

Uitgelichte activiteiten van 2016:

Boekpresentatie “Natte voeten”

Uitgeverij Clavis is begonnen met een nieuwe informatieve serie over de gevolgen van klimaatveranderingen. Deze serie heet “Klimaatjes”. Het eerste deel “Natte voeten” is geschreven door Andy Engel & Judith Koppens. De serie is bestemd voor jonge kinderen (peuters en kleuters).
Op zondag 20 november om 15.00 uur presenteerden Judith Koppens, Andy Engel en Nynke Talsma dit nieuwe boek. Het eerste boek werd overhandigd aan de watergraaf van Eindhoven.

harry potter vervloekte kind

Harry Potter nacht

Op 19 november verscheen de nieuwe Harry Potter: “Het Vervloekte Kind”.
Daarom hebben we op vrijdagavond 18 november om 23.00 uur de sfeer van de eerste reeks weer even teruggehaald met een Harry Potter-quiz.
Hierna kropen we in de huid van verschillende personages om kennis te maken met het nieuwe boek in de vorm van teksttoneel. We speelden de eerste scènes uit het boek.

Jacques Vriens

In de Kinderboekenweek van 2016, op 14 oktober om 19.00u, presenteerde Jacques Vriens zijn nieuwe boek “Smokkelkinderen” bij ons in de winkel. Hij vertelde over zijn leven als schrijver en hij las voor uit zijn nieuwe boek. Daarna signeerde hij. Het was een prachtige avond!

Presentatie “Zoo kan het ook” 9 oktober

Op 9 oktober presenteerden de Eindhovense Pimm van Hest en Kerstin Zabransky hun nieuwe boek “Zoo kan het ook”. Dit prachtige kijk- en zoekboek werd gepresenteerd in onze Boekenbergtuin. Er werd voorgelezen, verteld, en gesigneerd!

Presentatie van het prentenboek “Eindhoven” van illustrator Janine de Goey

Op zondag 18 september om 15.00 uur werd het prentenboek “Eindhoven” gepresenteerd.
Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan werd besloten een boek uit te geven. De jonge Eindhovense illustrator Janine de Goey heeft op een fantastische manier vorm gegeven aan onze wens. Het is een prachtig prentenboek geworden met de opvallendste gebouwen en de aantrekkelijkste plekken van Eindhoven, voorzien van interessante feiten. Een geweldig boek voor iedereen die Eindhoven kent of wil leren kennen.
Janine de Goey vertelde en signeerde. Dhr. Peter Kentie, Managing Director van Eindhoven 365, nam het eerste exemplaar in ontvangst!

Jubileumfeest: de Boekenberg 30 jaar!

Het 30-jarig jubileumfeest van de Boekenberg vierden wij op zondag 2 oktober van 12.00 tot 17.00 uur! Men kon zich laten verrassen door Judith Koppens, Pimm van Hest, Elle van Lieshout en Erik van Os. Clown Roos begroette alle gasten. De stadsdichter Esther Ninke Grooten dichtte er vrolijk op los en gitarist Ben Vlijminx zorgde voor een fantastische muziekale noot. Alle Boekenbergers waren blij met de vele gasten. Het was echt een fantastisch feest!

Muren worden bruggen op BS de Wereldwijzer

Het  tekstloze kartonboekje “Steen voor steen” van uitgeverij de Vier Windstreken bevat een mooie boodschap: als we afbreken wat tussen ons in staat, kunnen we bouwen aan een nieuwe wereld.
Op  donderdag 7 april werden door Helen en Martine van de Boekenberg deze boeken aangeboden aan de kleuters van BS De Wereldwijzer, waar kinderen van het asielzoekerscentrum “de Orangerie” onderwijs volgen. Ruim 20 kinderen luisterden ademloos naar het verhaal. Het was voor de kinderen én de Boekenberg een geslaagde ochtend!!

Presentatie “Het kleintje van Manu” door Szilvia Hunyadi

Op zondag 14 februari om 15.00 uur presenteerde schrijfster Szilvia Hunyadi haar nieuwe prentenboek “Het kleintje van Manu”. Een aandoenlijk prentenboek voor dagdromers vanaf 4 jaar. Szilvia Hunyadi, las voor, beantwoordde vragen en signeerde.

kleintje van manu