Agenda

Benieuwd wat we er allemaal te doen is in de winkel? Bekijk hier onze agenda! Voortaan op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Onze aankomende activiteiten:

Informatieavond onderwijs – Kinderboekenweek

Maandag 12 september, om 19.00 uur
Donderdag 22 september, om 19.00 uur

We organiseren weer informatieavonden voor de Kinderboekenweek! Tijdens deze avonden duiken we in onze Boekenberglesbrief. We bekijken alle boeken en geven alvast inspiratie om met de titels aan de slag te gaan. Ook de titels van het CPNB worden kort besproken. Met een hoofd vol inspiratie en een goodiebag kun je de Kinderboekenweek weer goed organiseren!

Laat ons even weten als je komt, zodat we ook voor jou een goodiebag hebben. Mail ons (info@boekenberg.nl) wanneer je komt, van welke school je komt en met hoeveel mensen je komt!

Kinderboekenweek 2022

Van 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema GIGA GROEN! Komen jullie ook? We organiseren een heleboel leuke activiteiten, wees welkom!

De hele Kinderboekenweek kun je tijdens openingstijden bijvoorbeeld een kijkje nemen in de magische Boekenbergtuin. Want weet jij eigenlijk hoe verhalen groeien?

Kindertheater Knorr..! speelt Aron en Aardappel

Woensdag 5 oktober 3x: om 14.00u, om 14.45u en om 15.30u
Woensdag 12 oktober 3x: om 14.00u, om 14,45u en om 15.30u

Kindertheater Knorr..! komt traditiegetrouw onze Kinderboekenweek openen! Dit jaar speelt de voorstelling Aron en Aardappel. Aron wil een huisdier, maar krijgt een… aardappel! Wat nu? Voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder.

We vinden het fijn als je ons laat weten dat je komt! Bel even naar 040-2456261 of mail info@boekenberg.nl en geef aan welke voorstelling je wilt bijwonen en met hoeveel mensen en aardappelen.

Peutervoorlezen – thema giga – groen!
Donderdag 6 oktober, 2x, om 10.00 uur en om 15.00 uur

Zoals iedere eerste donderdag van de maand, hebben we natuurlijk óók in de Kinderboekenweek het peutervoorlezen! Dit keer in het thema van giga- groen: beestjes, plantjes… Ontdek het samen met ons! Natuurlijk kun je dan ook meteen een kijkje nemen in de magische Boekenbergtuin. Omdat het Kinderboekenweek is, doen we het deze donderdag zelfs twee keer, dus kies wanneer je komt! Inschrijven is niet nodig.

Suzanne Wouda presenteert haar nieuwe boek “Wolvenhart en andere waargebeurde dierenverhalen”
Vrijdag 7 oktober, om 19.00 uur

Zilveren Griffel-winnaar Suzanne Wouda presenteert haar nieuwste boek: “Wovenhart en andere waargebeurde verhalen”. Mensen en dieren hebben al eeuwenlang een bijzondere band. De verhalen in dit boek gaan over dieren die iets bijzonders hebben gedaan of meegemaakt. Zoals giraffe Zarafa, die tweehonderd jaar geleden als cadeau voor de koning naar Parijs kwam en daar een echte giraffenrage ontketende. Of Japie, de gorilla die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Artis zag hoe onderduikers in de apenrots verstopt werden. Suzanne vertelt over hoe het boek tot stand kwam en signeert uiteraard een boek voor je! Vanaf ca.  8 jaar.

Het is fijn als je laat weten dat je komt! Bel (040-2456261) of mail (info@boekenberg.nl) ons eventjes!

Muziek en verhaal
Zondag 9 oktober, vanaf 14.00 uur

De eerste zondag van de Kinderboekenweek vullen we muzikaal! Kom luisteren naar een verhaal, wat verteld wordt onder begeleiding van het prachtige harpspel van Judith Campman. Kom gerust binnen en luister mee!

Tekenworkshop Floor Rebbers
Donderdag 13 oktober, om 16.00 uur

Op donderdag 13 oktober komt de illustratrice Floor Rebbers een echte natuurtekenworkshop geven. Zij ziet in de natuur de meest fantasievolle wezens, en leert jou hoe je dit soort wezens ook zelf kan tekenen! Vanaf ca. 7 jaar.

Laat je ons weten dat je komt? Dan zorgen wij voor voldoende tekenmateriaal. Bel (040-2456261) of mail (info@boekenberg.nl) ons!

Presentatie boekenserie “Jikke en Jurre”
Zondag 16 oktober, om 14.00 uur

Op zondag presenteren schrijfster Yvette den Brok- Rouwendal en illustratrice Maaike Feenstra hun boekenreeks over Jikke en Jurre.  Het duo beleven in deze serie allerlei avonturen: zo willen ze een oude man redden, zoeken ze een dief en gaan ze wolven bekijken in het bos. Deze heerlijke boekenserie is bedoeld voor beginnende lezertjes, en is uniek in zijn soort: écht inclusief!

We maken er een fijn feestje van: we lezen voor, stellen samen met jullie een paar vragen aan de makers, en er wordt gesigneerd. Kom je ook? Vanaf ca. 6 jaar.

Afgelopen activiteiten:

Auteur Suzanne van der Horst leest voor!

Op 9 april om 14.00u leest de Eindhovense auteur Suzanne van der Horst voor in de Boekenberg, uit haar debuut “Vreemde Vogels”.

In dit prachtige kleurrijke prentenboek zijn vogels Mies, Mo en Cato druk bezig met de voorbereidingen van hun vakantie naar Afrika. Want de winter komt eraan. De vogels houden niet van de winter, omdat ze daar koude pootjes van krijgen. En niemand wordt blij van koude pootjes! Mies, Mo en Cato zijn er bijna klaar voor. Nog maar héél even!

Kom je ook luisteren? Na het mooie verhaal gaan we zelf een vreemde vogel knutselen, onder het genot van een glaasje limonade. Natuurlijk signeert Suzanne van der Horst haar boek graag voor je!

Wees welkom op zaterdag 9 april, 14.00 uur in de Boekenberg op de Kleine Berg. Voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar en andere geïnteresseerden.

Programma Kinderboekenweek 2021 – Worden wat je wil
6 t/m 17 oktober

Van 6 t/m 17 oktober vieren we feest, het is dan Kinderboekenweek! Een bezoekje aan de Boekenberg is dan extra feestelijk, én we organiseren allerlei leuke activiteiten.

Let op: we vragen je om je voor alle activiteiten in te schrijven. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we een beetje afstand kunnen houden. Ook kunnen we je dan op de hoogte brengen als er vanwege nieuwe coronamaatregelen iets zou veranderen. We hopen dat u dat begrijpt! Aanmelden kan via de mail: info@boekenberg.nl of bel naar 040-2456261.

Ik weet wat ik worden wil: Vuilnisvarken! Ehhh… Vuilniskip?!

Kindertheater Knorr! speelt De Vuilnisvarkens Job en Bob
Woensdag 6 oktober 3x: om 14.00u, om 14.45u en om 15.30u
Woensdag 13 oktober 3x: om 14.00u, om 14,45u en om 15.30u

Zoals ieder jaar vieren we de Kinderboekenweek met ons Kindertheater Knorr! Dit jaar lezen we eerst voor uit het prentenboek over de vuilnisvarkens Job en Bob. Daarna gaat het verhaal verder op het toneel… Vanaf ca. 3 jaar.

Inschrijven kan via info@boekenberg.nl of bel 040-2456261. Geef even aan op welke dag je welke voorstelling  wilt bijwonen en met hoeveel personen je komt!

Peuter voorleesochtend
Donderdag 7 oktober om 10.00u

Op donderdag 7 oktober lezen we voor in het thema “Worden wat je wilt”. Deze voorleesochtend is bedoeld voor peuters.

Ik weet wat ik worden wil: Schrijver!

Jonne Kramer – schrijfworkshop
vrijdag 8 oktober van 16.00 u tot 17.00u

Jonne Kramer is een kinderboekenschrijfster, bekend van onder andere “Het raadsel van de zee” en “Dop” en haar allernieuwste “Waya en de wolf”. In deze workshop zal ze je leren hoe je een goed spannend verhaal schrijft! Uiteraard signeert ze ook! Vanaf ca. 7 jaar.
Deelnemen? Schrijf je in via info@boekenberg.nl of bel 040-2456261.

Ik weet wat ik worden wil: illustrator! Of striptekenaar!

Charlotte Ursem – illustratieworkshop
zondag 17 oktober – 14.00u

Hou jij ook zo van tekenen of ben jij onder de indruk van Dogman of de tekeningen van Bram in het leven van een loser? In deze workshop legt illustratrice Charlotte uit hoe je een verhaal illustreert of verstript! Vanaf ca. 6 jaar.
Deelnemen? Schrijf je in via info@boekenberg.nl of bel 040-2456261.

 

Ik weet wat ik worden wil: Verhalenmaker!

Verhalenwedstrijd: insturen tot 17 oktober

Deze Kinderboekenweek dagen we jou uit om een geweldig verhaal te vertellen. In jouw verhaal kan alles gebeuren: je personages mogen zijn en worden wat ze willen! Doe mee met onze verhalenwedstrijd en maak kans op een boekenpakket!

  • Schrijf, teken, fotografeer, knutsel, film, rap, dicht: verhalen zijn er in allerlei vormen, en in deze wedstrijd is alles toegestaan. Verras ons!
  • Tip: Een goed verhaal hoeft niet heel lang te zijn! Besluit je om een verhaal te schrijven? Maak het dan zeker niet langer dan 2 A4’tjes.
  • Je kunt je verhaal naar ons mailen: info@boekenberg.nl , of natuurlijk afgeven in één van onze winkels.
  • De deadline is zondag 17 oktober, de laatste dag van de Kinderboekenweek. De winnaar wordt een week later, op zondag 24 oktober, bekend gemaakt.

Iedere eerste donderdag in de maand: (peuter)voorleesochtend

Iedere eerste donderdag van de maand lezen we om 10.00 uur weer voor aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Loop gezellig binnen en geniet van een fijn verhaal! Ook groepjes van peuterspeelzalen of kinderdagverblijven zijn welkom! We vragen hen om hun komst even bij ons te melden.

Programma Kinderboekenweek 30 september t/m 11 oktober 2020

Woensdag 30 september was het weer zover: De Kinderboekenweek begon! Dit jaar met het thema “En toen?”, we doken met onze activiteiten terug de geschiedenis in. Ondanks de Corona-beperkingen hadden we een geslaagde Kinderboekenweek.

De historische ABC-speurtocht

Van 30 september t/m 11 oktober lagen er in onze etalage en in de etalages van diverse winkels op de Kleine Berg historische objecten verstopt. Eén voor iedere letter!  Kinderen konden ze allemaal zoeken, benoemen en kregen daarvoor een klein presentje. Uit de vele deelnemers wonnen een vijftal kinderen met de juiste antwoorden ook nog eens een boekenpakket.

Kindertheater Knorr! speelde de voorstelling Holbewoner meets Ridder

Zoals ieder jaar speelde Kindertheater Knorr op de woensdagmiddagen een interactieve voorstelling. Wat als een holbewoner een ridder tegenkomt? Waan je ook even een ridder of prinses in ons echte foto-kasteel.
Op woensdag 30 september en 7 oktober werd 3x een voorstelling gegeven. Er waren weer vele enthousiaste bezoekers tussen de 3 en 7 jaar.

Exclusieve Meet&Greet met auteur SUZANNE WOUDA

Suzanne Wouda schrijft de meest prachtige historische jeugdromans. Met haar boek Sabel won ze een Zilveren Griffel. Op vrijdagavond 9 oktober vertelde ze over haar nieuwste boeken: Oorlog in Inkt en Een Echte Held  voor alle geïnteresseerden vanaf ongeveer 9 jaar.

15 en 17 september: Informatieavonden Kinderboekenweek 2020

Op dinsdag 15 september en donderdag 17 september waren er in de Boekenberg weer informatieavonden voor de Kinderboekenweek, bestemd voor leescoördinatoren en leerkrachten. Tijdens deze avond bespraken we de gekozen boeken van de Boekenberglesbrief en lichtten we de lessuggesties toe. Ook bespraken we kort de titels van het CPNB.

13 januari: Informatieavond Nationale Voorleesdagen

Op maandag 13 januari 2020 organiseerden we een informatieavond over de Nationale Voorleesdagen, voor leerkrachten, peuterleidsters en andere geïnteresseerden. We presenteerden de Prentenboeken Top 10 en het Prentenboek van het Jaar en gingen in op de Boekenberglesbrief. Er was extra aandacht voor werken met de Kamishibai/het vertelkastje. Het was een inspirerende avond!