Boekenberglesbrieven

Ieder jaar geeft de Boekenberg twee lesbrieven uit: voor de Kinderboekenweek en voor de Nationale Voorleesdagen.

Boekenberglesbrief voor de Kinderboekenweek

In de Boekenberglesbrief wordt op verschillende manieren aangesloten bij het thema van de Kinderboekenweek. Er wordt een activiteit beschreven om met de hele school de Kinderboekenweek te openen. Voor ieder leerjaar worden twee titels uitgewerkt. De lessuggesties betreffen overwegend taal- en leeswerkvormen om kennis en beleving te verdiepen.  De uitgewerkte titels zijn andere dan die in de CPNB lesbrief.

De Kinderboekenweek in 2018 is van 3 t/m 14 oktober, met het thema “Vriendschap – kom erbij!“. Op het moment zijn we druk bezig met het maken van de Boekenberglesbrief.

Voor iedereen die meer wil weten over de boeken die zijn uitgewerkt, houden we een aantal weken voorafgaand aan de Kinderboekenweek inspiratieavonden. De inspiratieavonden voor Kinderboekenweek 2018 zijn op maandag 10 september en donderdag 14 september van 20.00 tot 22.00 uur. Wilt u erbij zijn? Stuur dan een mail naar info@boekenberg.nl.

De lesbrief wordt gratis meegeleverd bij aanschaf van minimaal 10 titels uit de Boekenberglesbrief. Losse exemplaren kosten € 12,50 excl. verzendkosten. Bent u benieuwd naar de boeken die we uitwerken of wilt u de boeken of de lesbrief bestellen? U vindt hier onze bestellijst, en hier staan de boeken in onze webwinkel.

Boekenberglesbrief voor de Nationale Voorleesdagen

In deze lesbrief wordt het Prentenboek van het jaar uitgewerkt op de manier van interactief werken met prentenboeken. Het prentenboek wordt meerdere malen op verschillende manieren aangeboden, waarna verwerkingssuggesties volgen. De uitwerking is ook afgestemd op voorleesvrijwilligers in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en docenten uit het basisonderwijs.

24 januari tot 3 februari is het weer zover: de Nationale Voorleesdagen 2018.  Dit jaar is dat Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup het prentenboek van het jaar. Voorafgaand aan de Voorleesdagen organiseren we op maandag 15 januari een informatiebijeenkomst, hier presenteren we de lesbrief, bespreken we de boeken van de Prentenboek-top 10 en geven we u ideeën en inspiratie voor een succesvolle voorleesweek! U kunt zich voor deze informatiebijeenkomst aanmelden via info@boekenberg.nl.