Agenda

Benieuwd wat we er allemaal te doen is in de winkel? Bekijk hier onze agenda! Voortaan op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Activiteiten 2019:

Afgelopen activiteiten:

Informatiebijeenkomst Nationale Voorleesdagen
maandag 14 januari 2019 van 20.00 tot 22.00 uur

23 januari tot 2 februari is het weer zover: de Nationale Voorleesdagen. Om u te inspireren, zijn er weer lessuggesties bij het prentenboek van het jaar. Dit jaar is dat “Een huis voor Harry” van Leo Timmers. Tijdens de informatiebijeenkomst bespreken we alle boeken van de Prentenboek-top 10 en geven we ideeën en inspiratie voor een succesvolle voorleesweek! Aanmelden kan via info@boekenberg.nl 

Maandag 28 januari 2019 om 20.00 uur – Haren vol banaan, een poëziewerkshop

Speciaal voor leerkrachten van groep 1 t/m 4 en andere belangstellenden verzorgt Erik van Os een avond over het speels aanbieden van vieze liedjes en stoute versjes uit ‘Haren vol banaan’.

Voor dit boek schreef hij 25 nieuwe liedjes en versjes vol bruikbare tips: ga alleen op woensdag naar school; vraag een haai als huisdier; maak je knuffels op met mama’s lippenstift; en zie je een eenzaam drolletje in de wc, draai er dan speciaal voor hem een lief vriendje bij. Bij het boek zit een CD en de liedjes daarop zijn ook te beluisteren via Spotify.
Noëlle Smit zorgde voor sprankelende tekeningen die net zo vrolijk en vies zijn als de tekst.
Erik van Os zal zijn boek signeren en geeft ook een lesbrief mee. Meer weten van Erik, lees hier verder.

Kosten: € 5,- + een banaan (niet vergeten, denk eraan!)
Datum:  maandag 28 januari 2019 van 20 tot 21.30 uur
Locatie: Boekenberg, Kleine Berg 48 te Eindhoven.
Aanmelden: mail naar info@boekenberg.nl

Zondag 4 november 2018 om 15.00 uur: presentatie bijzondere boekenreeks Toen & Hier

Op zondag 4 november presenteerden we Toen & Hier – een boekenserie voor kinderen van 8-12 jaar met verhalen over bekende gebouwen of locaties in Eindhoven. Kinderen maken in deze serie kennis met de gebouwen en organisaties én met de geschiedenis van Eindhoven. Toen & Hier wil deze bijzondere plekken doorgeven aan een nieuwe generatie.

De eerste boeken gaan over het Parktheater, het Klokgebouw en de Technische Universiteit. Was jij er ook bij op 4 november in de Boekenberg en genoot je ook van wat de illustratoren en auteurs van de boeken hebben voorgelezen en verteld? Heb je het gemist? Kom dan alsnog de boeken eens bekijken in de Boekenberg.

Voor iedereen van 8 jaar en ouder.

De Gorgels en Rick de Haas in de Boekenberg op zaterdag 3 november van 10.30-12.30 uur!

Vanaf dinsdag 30 oktober is het nieuwe boek “De Gorgels en het geheim van de Gletsjer” te verkrijgen in de Boekenberg.
Om het verschijnen van dit nieuwe Gorgelboek te vieren kwam Rick de Haas, tekenaar van Bubba, Belia en alle andere Gorgels naar de Boekenberg en tekende in onze etalage.
Dus ben jij ook een fan van de Gorgels? Kom dan eens kijken naar onze prachtige etalage.

Programma Kinderboekenweek 2018: 3 oktober – 14 oktober

Van woensdag 3 oktober tot zondag 14 oktober vierden we de Kinderboekenweek! Dit jaar was het thema Vriendschap – Kom erbij! Iedere dag presenteerden we het Boek van de dag zodat u vrienden kon worden met een nieuw boek.

Woensdag 3 en 10 oktober: Kindertheater en verhalen

Kindertheater Knorr! speelde de voorspelling Grrrr…! Over beer Fred die met zijn fenomenale grom ieder jaar de “Beer–van-het-jaar-verkiezing” wint. Maar er is een nieuwe beer in het bos… Fred heeft zijn vriendjes nodig om de wedstrijd te winnen.
Tijd: 14.00, 14.30, en 15.00 uur
Plaats: Boekenberg, Kleine Berg
Bestemd voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

De Boekenberg las VRIENDSCHAPSVERHALEN voor! Je maakte kennis met je nieuwe boekenvrienden. We lazen voor uit De grote verrassing, Kersenhemel en Het kartonnen kasteel.
Tijd
: tussen 14.00 uur en 15.00 uur
Plaats: Boekenberg, Kleine Berg
Bestemd voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Vrijdag 5 oktober: Griffelfeestje met Suzanne Wouda

De Eindhovense Suzanne Wouda won een Zilveren Griffel voor haar prachtige boek Sabel. Wij vierden daarom feest! Tijdens deze avond kwam Suzanne Wouda langs met haar Zilveren Griffel. Ze vertelde over haar indrukwekkende boek en signeerde. We interviewden haar over de keuzes die ze maakte bij het schrijven van zo’n indrukwekkend verhaal. Was je er ook en werd je vriend van een échte Griffel-winnende schrijfster!
Tijd: Vanaf 19.30 uur.
Plaats: Boekenberg, Kleine Berg.
Bestemd voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen.

Zaterdag 6 oktober: Annie Schmidt – vriendenprogramma

Het muzikale duo OPA EN OPA zong de meest grappige, ondeugende en spannende vriendenliedjes van Annie M.G Schmidt. Iedereen mocht meezingen of meespelen op één van de instrumenten.
Tijd: tussen 14.00 en 16.00 uur
Plaats: Boekenberg, Kleine Berg.
Bestemd voor kinderen van 4 tot 9 jaar en volwassenen.

Zondag 7  en zaterdag 13 oktober: Voor vrienden van de Kleine Mol

DE KLEINE MOL KWAM NAAR DE BOEKENBERG! Voor alle vriendjes van de Kleine Mol kwam deze speciaal in de Boekenberg op bezoek. Op zondag 7 op de Kleine Berg en op zaterdag 13 in de US Strijp S. Was jij erbij om hem te helpen uitzoeken wie er op zijn hoofd heeft gepoept?
Tijd: Tussen 14.00 en 16.00 uur
Plaats: Boekenberg, Kleine Berg
Bestemd voor kinderen vanaf 3 jaar en andere fans.

Zaterdag 13 oktober om 13.30 uur: Bella Makatini leest voor!

Bella las voor uit haar prentenboek “De Grote Vijf”! Een verhaal van Dani’s opa die vertelt over de vijf grootste dieren uit zijn land.
Tijd: 13.30 tot 15.30 uur
Plaats: Boekenberg, Kleine Berg
Bestemd voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Zaterdag 13 oktober om 16.00 uur: presentatie “Ila’s vrienden”

Dani van Doorn en Ilaria Conalbi, auteurs en illustrator presenteerden hun prentenboek “Ila’s vrienden”. Een boek wat perfect past bij het thema van de Kinderboekenweek ‘Vriendschap’. Hoe doe je dat eigenlijk, vrienden maken? Kwam jij kijken en luisteren??
Tijd: 16.00 tot 17.00 uur
Plaats: Boekenberg, Kleine Berg
Bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar.

Donderdag 11 oktober: Verdwijn mee in het Viltstiftbos

Een tekening die tot leven komt… dat is spannend! Ging je mee naar het Viltstiftbos met schrijfster Jeanet Kingma. Kwam ook jouw tekening tot leven! Er werd hard gewerkt en natuurlijk was er ook iets lekkers. Een geslaagd Vilstiftbos.
Tijd: 16.00 uur
Plaats: Boekenberg, Kleine Berg
Bestemd voor kinderen vanaf 8 jaar.

Vrijdag 12 oktober: Vriendschappen in verhalen

De mooiste vriendschappen kunnen ontstaan tussen de meest uiteenlopende mensen. Tijdens deze avond las Jos voor alle bezoekers voor uit de prachtige verhalenbundel Jij en ik.
Tijd: 19.00 uur
Plaats: Boekenberg, Kleine Berg
Bestemd voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen.

Verhalenfeest voor boekenvrienden
Zondag 14 oktober van 14.00 tot 15.30uur

Als afsluiting van de Kinderboekenweek organiseerden we een feestmiddag. Bekende en minder bekende boekenvrienden kwamen tot leven. En dat gebeurde op bijzondere manieren. Verhalen over de optimistische Kikker en de pessimistische Pad werden verteld op muziek. Ienne Biemans droeg haar bakerrijmpjes voor. Verhalen van Toon Tellegen over de Mier en de Eekhoorn werden als poppenspel gebracht. Clinty Thuijls las voor over Opilopi. Een verhaal over Opa Peereboom werd verteld bij geprojecteerde beelden. Kortom een waar verhalenfeest!

Het programma was bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen.

Datum: zondag 14 oktober
Tijd: 14.00 tot 15.30 uur
Plaats: Theaterzaal van United Cowboys, Kleine Berg 62 (vlakbij de Boekenberg)
Toegangsprijs: € 2,50 p.p.
Organisatie: Kinderboekwinkel de Boekenberg in samenwerking met Stichting Man in de Maan.

Informatieavonden Kinderboekenweek 2018
Maandag 10 september en donderdag 13 september van 20.00 tot 22.00 uur

De Kinderboekenweek is dit jaar van 3 t/m 14 oktober. Het thema is “Vriendschap- Kom erbij!” Zoals ieder jaar maakt de Boekenberg ook dit jaar weer een Boekenberglesbrief voor de Kinderboekenweek. Op de informatieavonden van 10 en 13 september werden de gekozen boeken besproken en enkele lessuggesties uitgelegd. Ook bespraken we kort de titels van het CPNB. Beide avonden werden goed bezocht en waren gezellig druk.

Dikkie Dik op bezoek in de Boekenberg Urban Shopper

Op zaterdag 1 en zondag 2 september was het feest in de Urban Shopper. We vierden het 1e lustrum. Daarom was Dikkie Dik dat weekend bij ons op bezoek. Dus wilde je Dikkie Dik een handje geven of met hem op de foto? Dat kon in de Urban Shopper tussen 12 en 17 uur.

De Boekenberg bij NOB

In juli jl. vonden in Egmond aan Zee voor de 32ste keer de NOB-dagen plaats. Op dinsdag 10 juli was de Boekenberg hier aanwezig met een mooie stand, om de leerkrachten van ruim 100 verschillende scholen, verspreid over de hele wereld te laten genieten van de nieuwste boeken.

Eva van Aalst, illustrator van Dikke Vik en Vieze Lies was mee, zij liet ter plekke zien hoe haar tekeningen ontstaan.

Presentatie prentenboek De dierenpiraten van Nooitgedachtland

Onlangs waren de  studenten van de opleiding voor Onderwijsassistent van het Summacollege in Eindhoven op bezoek in de Boekenberg.  Daar volgden zij een workshop over het maken van prentenboeken. Met de kennis die ze in de Boekenberg hebben opgedaan zijn ze aan de slag gegaan om hun eigen digitale prentenboek te maken. Eén van de studenten, Dakota Poirters, kwam zondag 3 juni om 16.00 uur haar boek “De dierenpiraten van Nooitgedachtland” presenteren. Ze vertelde over haar schrijfproces en het uiteindelijke resultaat.

OpaenOpa zingen Annie M.G. Schmidt!
19 mei om 14.00, 15.00 en 16.00 uur

Van 16 t/m 26 mei 2018 was het Annie M.G. Schmidt week. De Boekenberg heeft daarom speciaal het superduo OpaenOpa uitgenodigd. Zij zongen op zaterdag 19 mei voor u de oude bekende liedjes van Annie: Beertje Pipeloentje, Dikkertje Dap, M’n opa…. en nog veel meer! Was je er ook bij?