Agenda

Benieuwd wat we er allemaal te doen is in de winkel? Bekijk hier onze agenda! Voortaan op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

De winkel even voor u alleen? Dat kan!

In oktober, november en december bieden we u de mogelijkheid voor privé-shoppen. Buiten de openingstijden ontvangen we u (en eventueel uw (klein-)kinderen) op afspraak met koffie, thee, limonade en iets lekkers en uiteraard onze 100% aandacht. Zo kunt u in deze coronatijd tóch uw aankopen doen voor de Kinderboekenweek of voor de feestdagen, én gebruik maken van ons persoonlijk advies.
Stuur een mailtje naar info@boekenberg.nl of bel 040-2456261, dan maken we in overleg een afspraak!
In de hele maand oktober ontvangt u ook het Kinderboekenweekgeschenk.

Programma Kinderboekenweek 30 september t/m 11 oktober 2020

Woensdag 30 september is het weer zover: De Kinderboekenweek begint! Dit jaar is het thema “En toen?” en duiken we met onze activiteiten terug de geschiedenis in. Alle activiteiten zijn Corona-proof.

De historische ABC-speurtocht

Van 30 september t/m 11 oktober zijn er in onze etalage en in de etalages van diverse winkels op de Kleine Berg historische objecten verstopt. Eén voor iedere letter! Zoek ze allemaal, benoem ze en maak kans op één van de vijf boekenpakketten. Voor iedere deelnemer is er een klein presentje.
Waar: Kleine Berg, haal je formulier op in de winkel
Voor wie: kinderen vanaf 8 jaar (of met een beetje hulp van (groot)ouders)

Kindertheater Knorr! speelt de voorstelling Holbewoner meets Ridder

Zoals ieder jaar speelt Kindertheater Knorr op de woensdagmiddagen een interactieve voorstelling. Wat als een holbewoner een ridder tegenkomt? Waan je ook even een ridder of prinses in ons echte foto-kasteel.
Wanneer: woensdag 30 september en 7 oktober – 3x een voorstelling per dag, aanvang: 14.00u/15.00u/16.00u
Waar: Kleine Berg 48
Voor wie: Kinderen van 3 tot 7 jaar
Laat weten als u komt! Op die manier kunnen we de activiteiten corona-proof houden. info@boekenberg.nl of 040-2456261.

Exclusieve Meet&Greet met auteur SUZANNE WOUDA

Suzanne Wouda schrijft de meest prachtige historische jeugdromans. Met haar boek Sabel won ze een Zilveren Griffel. Tijdens deze avond vertelt ze over haar nieuwste boeken: Oorlog in Inkt en Een Echte Held.
Wanneer: 9 oktober, om 19.00 uur.
Waar: Kleine Berg 48
Voor wie: geïnteresseerden vanaf ongeveer 9 jaar.
Laat even weten als u wilt komen, zo houden we alle activiteiten corona-proof! Mail naar info@boekenberg.nl of bel 040-2456261.

Iedere eerste donderdag in de maand: (peuter)voorleesochtend

Iedere eerste donderdag van de maand lezen we om 10.00 uur weer voor aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Loop gezellig binnen en geniet van een fijn verhaal! Ook groepjes van peuterspeelzalen of kinderdagverblijven zijn welkom! We vragen hen om hun komst even bij ons te melden.

In verband met Corona zijn de voorleesochtenden vanaf april komen te vervallen. We starten weer met deze activiteit zodra de situatie dit toelaat.

Afgelopen activiteiten:

15 en 17 september: Informatieavonden Kinderboekenweek 2020

Op dinsdag 15 september en donderdag 17 september waren er in de Boekenberg weer informatieavonden voor de Kinderboekenweek, bestemd voor leescoördinatoren en leerkrachten.  Tijdens deze avond bespraken we de gekozen boeken van de Boekenberglesbrief en lichtten we de lessuggesties toe. Ook bespraken we kort de titels van het CPNB.

13 januari: Informatieavond Nationale Voorleesdagen

Op maandag 13 januari 2020 organiseerden we een informatieavond over de Nationale Voorleesdagen, voor leerkrachten, peuterleidsters en andere geïnteresseerden. We presenteerden de Prentenboeken Top 10 en het Prentenboek van het Jaar en gingen in op de Boekenberglesbrief. Er was extra aandacht voor werken met de Kamishibai/het vertelkastje. Het was een inspirerende avond!

21 december: Lieve van Looy en Selene Boers presenteerden
‘Isa en Jack en de verdwenen sterrobijn’

‘Isa en Jack en de verdwenen sterrobijn’ (7+) is het nieuwe boek van Lieve van Looy en Selene Boers. Op zaterdag 21 december vertelden ze erover bij ons in de winkel. Ze signeerden hun boek en er was ook een tekenwedstrijd.

19 december: (peuter)voorleesochtend

Op donderdagochtend  19 december lazen we voor aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Deze keer was het thema Kerstmis.

13 december: uitreiking Kinderboekwinkelprijs 2019 in de Boekenberg!

De Kinderboekwinkelprijs werd voor het eerst uitgereikt in 1993. Met deze prijs bekronen de Kinderboekwinkels een boek dat nog geen andere prijs heeft mogen ontvangen en volgens de Kinderboekwinkels wel zeer geslaagd en prijs-waardig is.

Het prachtige tekstloze prentenboek ‘Eiland’ van Mark Janssen won de Kinderboekwinkelprijs 2019. De prijs werd op 13 december 2019 tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt in de Boekenberg!

Zondag 1 december: pietenmiddag voor kleuters

Op zondag 1 december hielden we een echte pietenmiddag voor kinderen vanaf 4 jaar. We bakten pepernoten, zongen liedjes en lazen voor.

Donderdag 28 november: peutervoorlezen in het thema Sinterklaas

Spannend hoor, Sinterklaas! We lazen peuters verhalen voor rondom de Sint en bakten ook nog heerlijke pepernoten.

Kinderboekenweek 2019

Van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober vierden we feest: het was Kinderboekenweek! Hier zie je de hoogtepunten!

Woensdag 2 en 9 oktober: Theater Knorr! met de interactieve voorstelling “Klein Konijn – niet verdwaald”!

Op de woensdag begonnen we traditiegetrouw met een interactieve voorstelling van theater Knorr! Knorr bracht het mooie prentenboek “Klein Konijn – niet verdwaald” tot leven. Wat was het weer spannend, vooral die berengrot!

Donderdag 3 en 10 oktober: Peutervoorlezen in het thema “Vervoer – reis mee!”

Op de donderdagen  lazen we voor aan peuters. Dit keer in het thema van “Vervoer- Reis mee!” De peutertjes luisterden naar de mooiste verhalen over vervoer en mochten de bus van Boer Boris en het vliegtuig van Muis versieren.

Zondag 6 oktober: Eva van Aalst presenteerde “Kosmo’s ruimtereis”

Op zondag 6 oktober vertelde auteur en illustratrice Eva van Aalst over haar nieuwste prentenzoekboek “Kosmo’s ruimtereis”! Je kon luisteren naar het avontuur van Kosmo en Eva liet zien hoe ze de tekst tot leven bracht met haar prachtige illustraties. Je mocht zelfs op haar teken-tablet zelf een ruimteavontuur verzinnen!

Zaterdag 12 oktober: Harpconcert Inge Frimout-Hei en leerlingen

Inge Frimout-Hei gaf samen met haar leerlingen Iris, Sarah, Emma en Xzanne een concert in de Boekenberg in het thema “Reis mee!” Ze namen ons op reis naar sprookjes, Ierland, Schotland en een verlaten eiland. Wat een prachtig concert! Op facebook kun je een stukje van het concert bekijken.