Agenda

Benieuwd wat we er allemaal te doen is in de winkel? Bekijk hier onze agenda! Voortaan op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Activiteiten 2019:

De eerste donderdagochtend van de maand = (peuter)voorleesochtend!

Iedere eerste donderdagochtend van de maand lezen we om 10.00 uur voor aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Loop gezellig binnen en geniet van een fijn verhaal! Ook groepjes van peuterspeelzalen of kinderdagverblijven zijn welkom! We vragen hen om hun komst even bij ons te melden. De eerst volgende voorleesochtend is op donderdag 7 november. 

Woensdag 20 november: Uitgeverij Zwijsen presenteert… De Klassiekers!

Tijd wordt later bekend gemaakt

Uitgeverij Zwijsen begint met een nieuwe serie: de Klassiekers. Peter Pan, Sherlock Holmes, Oliver Twist, Dracula, De tovenaar van Oz, Gullivers reizen… Zes bekende kinderboekenschrijvers hebben hun favoriete klassiekers bewerkt om kinderen zo kennis te laten maken met deze prachtige verhalen. De boeken zijn geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Daarnaast hoort bij ieder boek een gratis augmented reality app, waardoor het verhaal tot leven komt!

Op deze avond presenteren de auteurs en de uitgeverij de serie aan leerkrachten, bibliotheekmedewerkers, leescoördinatoren en andere geïnteresseerden. Heeft u ook interesse? Meld u dan aan via info@boekenberg.nl!

Afgelopen activiteiten:

Kinderboekenweek 2019

Van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober vierden we feest: het was Kinderboekenweek! Hier zie je de hoogtepunten!

Woensdag 2 en 9 oktober: Theater Knorr! met de interactieve voorstelling “Klein Konijn – niet verdwaald”!

Op de woensdag begonnen we traditiegetrouw met een interactieve voorstelling van theater Knorr! Knorr bracht het mooie prentenboek “Klein Konijn – niet verdwaald” tot leven. Wat was het weer spannend, vooral die berengrot!

Donderdag 3 en 10 oktober: Peutervoorlezen in het thema “Vervoer – reis mee!”

Op de donderdagen  lazen we voor aan peuters. Dit keer in het thema van “Vervoer- Reis mee!” De peutertjes luisterden naar de mooiste verhalen over vervoer en mochten de bus van Boer Boris en het vliegtuig van Muis versieren.

Zondag 6 oktober: Eva van Aalst presenteerde “Kosmo’s ruimtereis”

Op zondag 6 oktober vertelde auteur en illustratrice Eva van Aalst over haar nieuwste prentenzoekboek “Kosmo’s ruimtereis”! Je kon luisteren naar het avontuur van Kosmo en Eva liet zien hoe ze de tekst tot leven bracht met haar prachtige illustraties. Je mocht zelfs op haar teken-tablet zelf een ruimteavontuur verzinnen!

Zaterdag 12 oktober: Harpconcert Inge Frimout-Hei en leerlingen

Inge Frimout-Hei gaf samen met haar leerlingen Iris, Sarah, Emma en Xzanne een concert in de Boekenberg in het thema “Reis mee!” Ze namen ons op reis naar sprookjes, Ierland, Schotland en een verlaten eiland. Wat een prachtig concert! Op facebook kun je een stukje van het concert bekijken. 

Zondag 8 september om 15.00 uur: presentatie Blij met een bij

Het nieuwe deel in de prentenboekenserie de Klimaatjes is uit. In Blij met een bij is Egel bezorgd omdat er geen appels aan haar bomen groeien. Uil weet wel waarom… appels gaan pas groeien als de bijen stuifmeel op de bloemen achterlaten. De klimaatjes bedenken een plan om de bijen naar de tuin van Egel te lokken.

De auteurs Judith Koppens & Andy Engel, en illustratrice Nynke Talsma kwamen op zondag 8 september het boek  presenteren. Met de prachtige poppen speelden zij een stukje van het verhaal, lazen ze voor en ze signeerde natuurlijk. We feliciteerden Judith met haar 50ste boek!

Informatieavonden Kinderboekenweek op 2 en 5 september van 20.00 tot 22.00 uur

Op maandag 2 september en donderdag 5 september waren er weer informatieavonden voor de Kinderboekenweek. Tijdens deze avond bespraken we de gekozen boeken en lichtten we enkele lessuggesties toe. Ook bespraken we kort de titels van het CPNB. De avonden vonden plaats in de winkel op de Kleine Berg 48, Eindhoven van 20.00 tot 22.00 uur. Beide avonden werden weer goed bezocht door enthousiaste leerkrachten en leescoördinatoren.

Open Boek vliegt naar Aruba!

Op uitnodiging van Angelique Maduro en Boudine Aarts heeft Jos Walta de cursus Open Boek 2.0 in Oranjestad gegeven. Dat leverde bijzondere en interessante ervaringen op. De deelnemers – uit diverse werkvelden: kleuter- en basisonderwijs, voortgezet onderwijs en  IPA (Pabo) – toonden een grote inzet en betrokkenheid. Allen hadden de behoefte aan een duidelijke visie op lezen en leesbevordering en aan concrete werkvormen. Zeker omdat er vier talen gesproken worden: Nederlands, Papiamento, Engels en Spaans.
We hebben er alle vertrouwen in dat de cursus verder zal groeien, mogelijk ook op Curaçao en Bonaire.

Een paar reacties op de cursus:
‘De passie en liefde voor boeken is zo bijzonder mooi, dat je gelijk zin krijgt om iets te doen met een boek.’  ‘Jos heeft ons door zijn ogen laten kijken en meer schoonheid laten zien.’

Boekenstand bij Assepoesters Assepesters

Op vrijdag 29 maart verzorgde de Boekenberg een boekenstand bij de voorstelling Assepoesters Assepesters van Jacques Vriens. Jacques Vriens bracht samen met het Philharmonie Zuid Nederland en een aantal acteurs zijn Assepoester-sprookje uit de bundel “Grootmoeders grote oren” tot leven in het Muziekgebouw in Eindhoven. Achteraf kon je een praatje maken met de auteur en een boek laten signeren.

Maandag 28 januari 2019 om 20.00 uur – Haren vol banaan, een poëziewerkshop

Speciaal voor leerkrachten van groep 1 t/m 4 en andere belangstellenden verzorgt Erik van Os een avond over het speels aanbieden van vieze liedjes en stoute versjes uit ‘Haren vol banaan’.

Voor dit boek schreef hij 25 nieuwe liedjes en versjes vol bruikbare tips: ga alleen op woensdag naar school; vraag een haai als huisdier; maak je knuffels op met mama’s lippenstift; en zie je een eenzaam drolletje in de wc, draai er dan speciaal voor hem een lief vriendje bij. Bij het boek zit een CD en de liedjes daarop zijn ook te beluisteren via Spotify.
Noëlle Smit zorgde voor sprankelende tekeningen die net zo vrolijk en vies zijn als de tekst.
Erik van Os zal zijn boek signeren en geeft ook een lesbrief mee. Meer weten van Erik, lees hier verder.

Kosten: € 5,- + een banaan (niet vergeten, denk eraan!)
Datum:  maandag 28 januari 2019 van 20 tot 21.30 uur
Locatie: Boekenberg, Kleine Berg 48 te Eindhoven.
Aanmelden: mail naar info@boekenberg.nl

Informatiebijeenkomst Nationale Voorleesdagen
maandag 14 januari 2019 van 20.00 tot 22.00 uur

23 januari tot 2 februari was het weer zover: de Nationale Voorleesdagen. Om u te inspireren, zijn er weer lessuggesties bij het prentenboek van het jaar. Dit jaar was dat “Een huis voor Harry” van Leo Timmers. Tijdens de informatiebijeenkomst bespraken we alle boeken van de Prentenboek-top 10 en gaven we ideeën en inspiratie voor een succesvolle voorleesweek!