Agenda

Benieuwd wat we er allemaal te doen is in de winkel? Bekijk hier onze agenda! Voortaan op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Activiteiten 2017:

Piratenzoon – boekpresentatie door Rob  Ruggenberg
Vrijdagavond 10 november 2017 om 19.30 uur

Rob Ruggenberg presenteert zijn nieuwe boek Piratenzoon! Zain, de zoon van een beruchte piraat, groeit op in een kleine harem in Salee, een zeeroversnest aan de Marokkaanse kust. Spaanse soldaten nemen Zain gevangen en sturen hem als ‘waterjongen’ naar een galei…

Dit wordt weer een spannende en gezellige avond! Rob Ruggenberg presenteert zijn onderzoek, leest voor en vertelt! Natuurlijk kun je ook weer een handtekening scoren. Voor kinderen vanaf 10 jaar én volwassenen!

Op zoek in de wereld – boekpresentatie door Kerstin Zabransky
Zondagmiddag 12 november 2017 om 15.30 uur

Kerstin Zabransky presenteert 12 november haar nieuwe prachtige kijkboek “Op zoek in de wereld”. Het is een zoekboek vol details, om uren in te verdwalen. Voor wereldreizigers en spoorzoekers vanaf 5 jaar.

Eva en haar broertje Tim lezen een boek en reizen zo de hele wereld over! Waar ze ook terecht komen, Tim vindt altijd wel een plekje om zich te verstoppen…

Kom je ook luisteren naar Kerstin? Ze vertelt, leest voor, en signeert!

Ik geef je mijn hart- boekpresentatie door Pimm van Hest
Zaterdagmiddag 2 december 2017 om 16.00 uur

Pimm van Hest presenteert zijn nieuwe boek Ik geef je mijn hart.  Een uniek sprookje met waardevolle levenslessen en adembenemende tekeningen. De oosterse sfeer zal je betoveren. Voor alle leeftijden.

Yuto krijgt een bijzonder cadeau. Een cadeau dat zijn leven zal veranderen. Een cadeau dat zal ontroeren, dat zal troosten, dat warmte en beschutting zal geven.
Een cadeau voor het leven. Een cadeau om door te geven.

Pimm van Hest zal vertellen over het boek, voorlezen én natuurlijk signeren.

Mijn oma is een superheld – boekpresentatie door Marloes van Loon
Datum wordt later bekend gemaakt

Marloes van Loon presenteert haar boek Mijn oma is een superheld! Marloes vertelt, leest voor, en signeert!

In dit boek wordt op een leuke manier vertelt over Alzheimer. Wanneer een (groot)ouder veranderingen doormaakt die horen bij de ziekte van Alzheimer, is het voor kinderen namelijk vaak nog erg moeilijk om te begrijpen wat er gaande is. Wanneer deze groep wel beter zou kunnen begrijpen wat de ziekte inhoudt kunnen zowel zijzelf, als de persoon met de ziekte van Alzheimer geholpen worden.

Afgelopen activiteiten 2017:

Kinderboekenweek 4 oktober – 15 oktober 2017

In de Kinderboekenweek organiseerden wij verschillende activiteiten rondom het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar was het thema Griezelen: gruwelijk eng! 

Zondag 15 oktober

Om 15.00 uur sloten we de Kinderboekenweek af met een spannend toneelstuk! Je kon komen kijken, of meespelen. Het was super spannend!

Zaterdag 14 oktober

Tussen 14.00 uur en 16.00 uur lazen we voor uit verschillende griezelige verhalen. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Vrijdag 13 oktober

Samen met meestervertellers Jos en Martine, liepen een aantal kinderen de spannende spookroute door de Bergen. Er werden de gruwelijkste griezelverhalen verteld…. ! Voor durfals vanaf 9 jaar.

Donderdag 12 oktober

Hoe maak je een spookverhaal? Met het Doosje vol Spookverhalen puzzelde we de engste verhalen. Ook kon je puzzelen aan het kietelmonster – of het monster juist kietelen tot het monster alleen nog maar een paar bomen en een huisje was.

Woensdag 11 oktober

Ons kindertheater Knorrr! speelde vanaf 14.00 tot 16.00u ieder halfuur de voorstelling bij het boek Ik wil een eng verhaal!  Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Was er net een voorstelling bezig? Dan werd je ontvangen met de leukste MONSTERVERHALEN! We lazen voor uit Het kleurenmonster, Dit is een boek vol monsters en Het kietelmonster. 

Dinsdag 10 oktober

Vanaf 16.00 uur lazen we voor uit Het monsterbonsterbulderboek en De hongerige trol.  Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zondag  8 oktober

Voor alle zombies, vampieren en toneelspelers presenteerden we het griezeltoneelstuk de Horror Studio! Op zondag 8 oktober om 15.30 uur verdeelden we de rollen en namen we de teksten door. Daarna werd er thuis geoefend en speelden we zondag 15 oktober het toneelstuk!

Zaterdag 7 oktober

In de Boekenberg Urban Shopper om 14.00 en 14.45 uur speelde Kindertheater Knorr!  het stuk ‘Ik wil een eng verhaal!’ voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

In de Boekenberg op de Kleine Berg lazen we allerlei griezelige verhalen voor, voor iedere leeftijd was er wel iets!

Vrijdag 6 oktober

We vertelden de griezeligste verhalen aan durfals vanaf 9 jaar.

Donderdag 5 oktober

Vanaf 16.00 uur speelden we met Een doosje vol spookverhalen. Met deze puzzelstukken maakten we onze eigen spookverhalen!  Vanaf 5 jaar.

Woensdag 4 oktober

We luidden de Kinderboekenweek in met een feestelijke middag vol monsters en enge verhalen!

Ons kindertheater Knorrr! speelde vanaf 14.00 tot 16.00u ieder halfuur de voorstelling bij het boek Ik wil een eng verhaal!  Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Was er net een voorstelling bezig? Dan werd je ontvangen met de leukste MONSTERVERHALEN! We lazen voor uit Het kleurenmonster, Dit is een boek vol monsters en Het kietelmonster. 

Hendrick: de Hollandsche indiaan – boekpresentatie door Bianca Mastenbroek
1 oktober 2017

Zondag 1 oktober om 15.30 uur werd het boek Hendrick: de Hollandsche indiaan door schrijfster Bianca Mastenbroek gepresenteerd. Bianca Mastenbroek vertelde over haar historisch onderzoek naar de Hollanders en indianen, we lazen voor en er werd natuurlijk gesigneerd!

Het is 1659. In het nog onontgonnen Amerika eigenen de Nederlandse pioniers steeds meer land toe van de oorspronkelijke bewoners. De zestienjarige Hendrick Pels wordt tegen wil en dank meegenomen in de strijd tussen de Esopus-indianen en de vrome Hollanders. Hendrick wordt gevangen genomen door de gehate vijand: de wilden. Maar hoe langer Hendrick zich onder hen bevindt, hoe meer hij zijn beeld moet bijstellen. Vanaf 13 jaar.

Postcrossing 23 en 30 september 2017

In september kregen we bezoek van twee postcrossing-groepen! Zij komen samen om de leukste kaarten uit te zoeken. Het was erg gezellig!

Informatiebijeenkomsten Kinderboekenweek en Boekenberglesbrief

Op 11, 12 en 14 september kwamen leerkrachten van verschillende scholen in de Boekenberg samen voor onze informatiebijeenkomst voor de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar was griezelen: gruwelijk eng! Tijdens deze informatiebijeenkomsten bespraken we de boeken die uitgewerkt zijn in de Boekenberglesbrief voor de Kinderboekenweek. We lichtten toe hoe we verschillende leeswerkvormen inzetten om de boekenweek extra leuk en leerzaam te maken. Ook bespraken we kort de boeken van de CPNB-lesbrief.

Healthy Sisters 9 september in de Vershal!

Rachida en Najima Kharbouch runnen samen de succesvolle blog Healthy Sisters. In 2016 wonnen ze met ruim 90% de VIVA400- publieksprijs. In hun eerste lifestyleboek geven zij tips en inspriatie voor happy healthy living.

In samenwerking met de Vershal presenteerde de Boekenberg op Strijp-S de Healthy Sisters! Ze presenteerden hun boek en gaven een kook-demonstratie.

Helen’s knutselcafé in de zomervakantie!

In de zomervakantie maakten we de leukste knutsels in de Boekenbergtuin onder het genot van een glaasje limonade en een kopje koffie voor de ouders. De middagen stonden telkens in het teken van een mooi boek dat werd voorgelezen.

Zie hier bijvoorbeeld Merle van 4 jaar, die haar eigen verteltheater knutselde bij het boek Een giraf kan niet dansen.

Voorleesmiddag in het thema sprookjes – 9 juli

Omdat het 7 juli de dag van het sprookje was, stond onze voorleesmiddag van zondag 9 juli in het teken van sprookjes. Vanaf 15.00u was iedereen van harte welkom! Er werd genoten van mooie sprookjes. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Boekpresentatie “Dikke Vik en Vieze Lies” – 1 juli

Illustratrice Eva van Aalst kwam op 1 juli om 15.00u vertellen over het boek “Dikke Vik en Vieze Lies”! Het boek is geschreven door Sunna Borghuis, de auteur van “Scheetjesles”, en Eva van Aalst maakte de tekeningen. Ze kwam vertellen over illustreren en het boek. Achteraf signeerde ze natuurlijk op eigen wijze het boek voor alle bezoekers!

Boer Boris middag – zondag 11 juni

Boer Boris bestaat 5 jaar! Dit vierden we met een échte Boer Boris middag. We lazen verschillende verhalen voor, we presenteerden Boer Boris gaat naar zee met de Kamishibai, we speelden spelletjes, we zongen een lied en we aten taart.  Was jij er ook bij?

Meet&Greet Jill Schirnhofer – 14 april

Jill Schirnhofer was in de Boekenberg! Ze schreef haar eerste meidenboek Elvy’s eigen wereld – So boho. Het is het eerste deel in een nieuwe serie, geschreven én geïllustreerd door Jill! Ze vierde dit met een echte meet&greet tour door heel Nederland. Op 14 april om 16.30u was ze in Eindhoven, bij ons! Iedereen kon een boek kopen, een stylish broche ontwerpen, en natuurlijk zijn of haar boek laten signeren door Jill! Het was een fijn feestje, was jij er ook bij?

Presentatie Suzanne Wouda – “Sabel” –
vrijdag 7 april

Suzanne Wouda presenteerde haar nieuwe boek “Sabel”. Sabel gaat over de Joodse Max en zijn kat Sabel. Sabel is alles voor Max. Maar het houden van een kat tijdens de Tweede Wereldoorlog is lastig. Zeker als er steeds meer maatregelen komen tegen de Joodse bevolking en de sfeer in de stad grimmiger wordt. Suzanne vertelde, las voor en signeerde. Er was ook muziek. Het was een topavond!

Pannenkoekenconcert “Nijntje op de fiets” – 26 maart

Op zondag 26 maart om 11.00 uur speelde Femke Hermans de voorstelling “Nijntje op de fiets” in het muziekgebouw in Eindhoven. Eerst kregen alle kinderen een pannenkoek om te versieren. Na afloop kon je terecht bij onze stand voor alle Nijntje-boeken.

Boekenbergavond over informatieboeken – maandag 13 maart 2017

Het internet heeft de informatieboeken nog lang niet verdrongen. De kwaliteit is enorm toegenomen, er is veel variatie in tekst en beeld. Op deze avond lieten we ontwikkelingen zien binnen deze boekensoort.  Er werd een overzicht gegeven van nieuwe titels van 0 t/m 12 jaar.

over alles

Paul van Loon in het muziekgebouw – 5 maart

Paul van Loon was in Eindhoven! Hij vertelde over zijn boeken, las voor en zong liedjes met zijn band. Achteraf kon je bij onze stand boeken kopen en ze door Paul van Loon laten signeren!

Uitgelichte activiteiten van 2016:

Boekpresentatie “Natte voeten”

Uitgeverij Clavis is begonnen met een nieuwe informatieve serie over de gevolgen van klimaatveranderingen. Deze serie heet “Klimaatjes”. Het eerste deel “Natte voeten” is geschreven door Andy Engel & Judith Koppens. De serie is bestemd voor jonge kinderen (peuters en kleuters).
Op zondag 20 november om 15.00 uur presenteerden Judith Koppens, Andy Engel en Nynke Talsma dit nieuwe boek. Het eerste boek werd overhandigd aan de watergraaf van Eindhoven.

Jacques Vriens

In de Kinderboekenweek van 2016, op 14 oktober om 19.00u, presenteerde Jacques Vriens zijn nieuwe boek “Smokkelkinderen” bij ons in de winkel. Hij vertelde over zijn leven als schrijver en hij las voor uit zijn nieuwe boek. Daarna signeerde hij. Het was een prachtige avond!

Presentatie “Zoo kan het ook” 9 oktober

Op 9 oktober presenteerden de Eindhovense Pimm van Hest en Kerstin Zabransky hun nieuwe boek “Zoo kan het ook”. Dit prachtige kijk- en zoekboek werd gepresenteerd in onze Boekenbergtuin. Er werd voorgelezen, verteld, en gesigneerd!

Presentatie van het prentenboek “Eindhoven” van illustrator Janine de Goey

Op zondag 18 september om 15.00 uur werd het prentenboek “Eindhoven” gepresenteerd.
Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan werd besloten een boek uit te geven. De jonge Eindhovense illustrator Janine de Goey heeft op een fantastische manier vorm gegeven aan onze wens. Het is een prachtig prentenboek geworden met de opvallendste gebouwen en de aantrekkelijkste plekken van Eindhoven, voorzien van interessante feiten. Een geweldig boek voor iedereen die Eindhoven kent of wil leren kennen.
Janine de Goey vertelde en signeerde. Dhr. Peter Kentie, Managing Director van Eindhoven 365, nam het eerste exemplaar in ontvangst!

Jubileumfeest: de Boekenberg 30 jaar!

Het 30-jarig jubileumfeest van de Boekenberg vierden wij op zondag 2 oktober van 12.00 tot 17.00 uur! Men kon zich laten verrassen door Judith Koppens, Pimm van Hest, Elle van Lieshout en Erik van Os. Clown Roos begroette alle gasten. De stadsdichter Esther Ninke Grooten dichtte er vrolijk op los en gitarist Ben Vlijminx zorgde voor een fantastische muziekale noot. Alle Boekenbergers waren blij met de vele gasten. Het was echt een fantastisch feest!