Workshops en cursussen

Vanwege de grote vraag naar de 'Open Boek'- cursus, is er dit jaar geen extra workshopaanbod. De mogelijkheid om op locatie workshops te verzorgen, is er echter nog steeds. De workshops zijn gericht om het gebruik van kinderboeken te verbreden en teverdiepen. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan werkwijzen en vaardigheden. Belangstellenden kunnen contact opnemen via info@boekenberg.nl.

Workshops 2013 – 2014

Het aanbod van workshops staat niet meer in ons jaarprogramma, omdat we flexibel willen inspelen op verzoeken. Workshops kunnen in de Boekenberg gegeven worden, maar ook op locatie. Mogelijke onderwerpen zijn: voorlezen, interactief werken met prentenboeken, voordragen, vertellen met de Kamishibai, ouderhulp bij leren lezen, van spreekbeurten naar mondelinge presentaties, de boekenkring, en onderwerpen op verzoek. Mail ons indien u belangstelling heeft.

Cursus: Schrijven voor kinderen

Het CKE biedt in samenwerking met de Boekenberg een cursus ‘Schrijven voor kinderen’ aan. In de CKE-brochure staat:
‘Een inspirerend project van 6 bijeenkomsten waarin Jos Walta van de Boekenberg u meevoert in de wereld van het kinderboek en waar Wim Daniëls u de fijne kneepjes van het schrijven voor kinderen laat ervaren. In de stijlsoort, verhalend of vanuit beeld, en hoe je een verhaal opbouwt. Maar ook diverse schrijftechnieken om voor kinderen te schrijven.’

Start: maandag 10 maart 2014, Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Docenten: Jos Walta en Wim Daniëls
Plaats: Kinderboekwinkel De Boekenberg, Kleine Berg 48, Eindhoven.
Inschrijven: Centrum voor de Kunsten – Stratumsedijk 22 – Eindhoven
www.cke.nl  of 040-2163263.

Cursussen en Boekenbergavonden voor leescoördinatoren

Voor cursussen en Boekenbergavonden voor leescoördinatoren, lees verder...

Boekenbergavond voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en leerkrachten groep 1/2

Krrrr...okodil!Op maandag 13 januari 2014, voor het begin van de Nationale Voorleesdagen, wordt er weer een Boekenbergavond voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en leerkrachten groep 1/2 georganiseerd. Op die avond wordt de uitwerking bij het prentenboek van het jaar gepresenteerd, "Krrrr...okodil!" van Catherine Rayner.
Tevens is er gelegenheid om de prentenboekencollectie aan te vullen. Er worden nieuwe prentenboeken en aanwijsboeken voor peuters en kleuters toegelicht. Voor iedere bezoeker is er een verrassing.

De Boekenbergavond vindt plaats in kinderboekwinkel de Boekenberg en begint om 20.00 uur.
Deelname is gratis.
Inschrijven kan telefonisch (040 – 2456261) of via het contactformulier.

Kinderboekwinkel de Boekenberg Kleine Berg 48 5611 JV Eindhoven Tel: 040-2456261