Handboek Leesbevordering Handboek Leesbevordering

Bij de landelijk verspreide cursus Open Boek, opleiding leescoördinator, is nu een uitgebreid handboek verschenen, geschreven door Jos Walta. Het boek is uitgegeven door kinderboekwinkel de Boekenberg en kost €27,50. Bestel het boek hier.

Vrijdag 24 juni om 16:00 uur: Presentatie Handboek Leesbevordering

In het handboek staat de visie op leesbevordering waarin de leescoördinator de spin in het web is. Een aantrekkelijke schoolbibliotheek is daar de motor van en de boekenkring fungeert als rotonde van de leesbevordering. Het handboek is bestemd voor leescoördinatoren, leerkrachten, bibliotheekmedewerkers met een onderwijstaak en iedereen die met kinderboeken werkt.
De visie op leesbevordering wordt in een vraaggesprek naar voren gebracht. Enkele auteurs verlenen hun medewerking aan deze presentatie, evenals enkele leescoördinatoren uit de regio. Het eerste exemplaar wordt op deze middag gepresenteerd en samen met alle aanwezigen wordt het glas geheven.

Het handboek is in kleur gedrukt en omvat circa 200 pagina's.

Illustraties uit het boekControle van de kleurkwaliteit.
Controle van het drukwerk bij LecturisDe drukpers in bedrijf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feestelijke presentatie op 24 juni

De Eindhovense auteur Wim Daniëls zorgde voor een gevarieerde presentatie met inbreng van vele bezoekers. Rob Ruggenberg las een fragment voor uit zijn nieuwe boek IJsbarbaar, dat in november verschijnt. Het eerste exemplaar van Open Boek Handboek Leesbevordering werd aangeboden aan de directeur van Stichting Lezen: mevrouw Gerlien van Dalen.

Interview met Rieks Holtkamp van het EDEen uur voor de presentatie zijn de boeken gearriveerd.Wim Daniëls verzorgt de presentatie.Rob Ruggenberg leest voor uit IJsbarbaar.Het eerste exemplaar is voor mervrouw Gerlien van Dalen, directeur van Stichting Lezen.De Boekenbergers verrassen met een verhaal.