Open Boek, handboek Leesbevordering 

Handboek Leesbevordering

Bij de landelijk verspreide cursus Open Boek, opleiding leescoördinator, is een uitgebreid handboek verschenen, geschreven door Jos Walta.

In Open Boek, handboek leesbevordering staat de visie op leesbevordering waarin de leescoördinator de spin in het web is. Een aantrekkelijke schoolbibliotheek is daar de motor van en de boekenkring fungeert als rotonde van de leesbevordering. Het handboek is bestemd voor leescoördinatoren, leerkrachten, bibliotheekmedewerkers met een onderwijstaak en iedereen die met kinderboeken werkt. 

Het handboek wordt door de Boekenberg zelf uitgegeven en is gedrukt bij Lecturis in Eindhoven. Momenteel is de derde druk al verschenen.
Het boek kost €27,50. Bestel het boek hier.


Onderstaande foto's geven een inkijkje in het drukproces.

Illustraties uit het boekControle van de kleurkwaliteit.
Controle van het drukwerk bij LecturisDe drukpers in bedrijf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feestelijke presentatie op 24 juni 2011

De Eindhovense auteur Wim Daniëls zorgde voor een gevarieerde presentatie met inbreng van vele bezoekers. Rob Ruggenberg las een fragment voor uit zijn boek de IJsbarbaar. Het eerste exemplaar van Open Boek Handboek Leesbevordering werd aangeboden aan de directeur van Stichting Lezen: mevrouw Gerlien van Dalen.

Interview met Rieks Holtkamp van het EDEen uur voor de presentatie zijn de boeken gearriveerd.Wim Daniëls verzorgt de presentatie.Rob Ruggenberg leest voor uit IJsbarbaar.Het eerste exemplaar is voor mervrouw Gerlien van Dalen, directeur van Stichting Lezen.De Boekenbergers verrassen met een verhaal.