Boekpromotie

Om nieuwe boeken onder de aandacht te brengen en het werken met boeken te verdiepen, biedt de Boekenberg de volgende activiteiten aan:

Voor onderwijsgevenden

Workshops

Door onze deskundigheid op het terrein van leesbevordering kan de Boekenberg op diverse onderwerpen workshops verzorgen. Te denken valt aan: samenhang in leeswerkvormen, verbeteren van de voorleeskwaliteit, spelend vertellen, interactief werken met prentenboeken, de boekenkring, praten over verhalen, vazn spreekbeurten en werkstukken naar mondelinge en schriftelijke presentaties, vertellen met de kamishibai.
Workshops worden georganiseerd in de Boekenberg, maar kunnen op verzoek op op locatie gegeven worden.
Belangstellende scholen of instellingen kunnen informatie aanvragen via het contactformulier of bel 040 2456261.
Voor geplande workshops kijk hier.

Boekenbergavonden voor leescoördinatoren


Deze Boekenbergavonden vallen onder de extra service aan het onderwijs. Er zijn dan ook geen kosten aan verbonden voor scholen en instellingen die klant zijn. Aan andere belangstellenden vragen we een vergoeding van € 25,-.
Voor het schooljaar 2015-2016 staan er verschillende Boekenbergavonden gepland. Voor het programma zie hier.

kinderboekenweekavond-1kinderboekenavond2014-2kinderboekenavond2014-3

Teambijeenkomst

Er kan een teambijeenkomst worden verzorgd door Jos Walta over bijvoorbeeld: de visie op leesonderwijs, de organisatie en het beheer van school- (of klassen)bibliotheek of het documentatiecentrum, het werken met prentenboeken.

Educatief team-uitje


Kinderboekwinkel de Boekenberg kan voor een schoolteam een gevarieerd en boeiend programma over kinderboeken verzorgen in de winkel en/of de Boekenbergtuin. Een interessante tocht langs een ware boekenberg.
Er kan al dan niet een mini-workshop over leesbevordering worden opgenomen in het programma.
Datum en tijd kunnen in overleg worden bepaald. Met specifieke wensen kan rekening worden gehouden.
In samenwerking met een restaurant op de Kleine Berg kan een lunch of diner worden afgesproken.
Voor meer informatie: ga naar het contactformulier of bel 040 2456261.

Voor basisschool De Schakel uit Ittervoort en basisschool Lambertus uit Neeritter organiseerden we een educatief team-uitje. Na een rondleiding door de Boekenberg werd een workshop "Boeken proeven" aangeboden. Blijkbaar wekte die de eetlust op, want beide teams hebben in Grand Café Berlage met een etentje deze middag afgesloten.

TeamuitjeTeamuitjeTeamuitje

Boekenberglesbrieven

Ieder jaar geeft de Boekenberg twee lesbrieven uit: een voor de Kinderboekenweek en een voor de Nationale Voorleesdagen. Lees verder.

Boekenstands

Regelmatig verzorgt de Boekenberg een stand met een representatief overzicht van kinderboeken. 

Korein Congres 2009 boekenberg stand boekenberg stand


 

Voor ouders
Ouderavond KDV Dommeltoren Sint-Oedenrode

Ouderavonden over kinderboeken


De Boekenberg kan een boeiende ouderavond verzorgen om ouders te laten kennismaken met verschillende soorten boeken. Bij het presenteren van de boeken worden de aanwezigen op een actieve manier betrokken. Het karakter van de avond is meer dat van een avondje uit, dan van een lezing. Het programma duurt ongeveer 1,5 uur. Na afloop van de avond is er gelegenheid om boeken te kopen.
Kosten van een ouderavond bedragen € 150,- (voor klanten van de Boekenberg) of € 225,- (voor scholen die geen klant zijn), exclusief eventuele reiskosten. 


Voor kinderen

Een excursie naar de Boekenberg


bezoek schoolVoor schoolklassen die een bezoek aan de Boekenberg willen brengen kan een speciaal programma worden opgesteld. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met een kinderboekwinkel en met nieuwe boeken.
Aanmelden kan telefonisch (040-2456261) of via het contactformulier
Kinderboekwinkel de Boekenberg Kleine Berg 48 5611 JV Eindhoven Tel: 040-2456261