Boekpromotie

boekpromotie in de winkelOm nieuwe boeken onder de aandacht te brengen en het werken met boeken te verdiepen, biedt de Boekenberg de volgende activiteiten aan:

Voor onderwijsgevenden

Workshops

In het workshopaanbod zijn diverse workshops te vinden die de kennis van boeken en het gebruik ervan verbreden. In andere workshops wordt gewerkt aan vergroting van de vaardigheid in vertellen of voorlezen. Op verzoek kunnen de workshops op locatie worden gegeven.

Teambijeenkomst

Er kan een teambijeenkomst worden verzorgd door Jos Walta over bijvoorbeeld: de visie op leesonderwijs, de organisatie en het beheer van school- (of klassen)bibliotheek of het documentatiecentrum, het werken met prentenboeken.

Educatief team-uitje

Kinderboekwinkel de Boekenberg kan voor een schoolteam een gevarieerd en boeiend programma over kinderboeken verzorgen in de winkel en/of de Boekenbergtuin. Een interessante tocht langs een ware boekenberg.
Datum  en duur kunnen in overleg worden vastgesteld. Met specifieke wensen kan in het programma rekening worden gehouden.
In samenwerking met Grand Café Berlage kan een lunch of diner worden verzorgd.
Voor meer informatie: ga naar het contactformulier of bel 040 2456261.

Voor basisschool De Schakel uit Ittervoort en basisschool Lambertus uit Neeritter organiseerden we een educatief team-uitje. Na een rondleiding door de Boekenberg werd een workshop "Boeken proeven" aangeboden. Blijkbaar wekte die de eetlust op, want beide teams hebben in Grand Café Berlage met een etentje deze middag afgesloten.

TeamuitjeTeamuitjeTeamuitje

Speciale Boekenberglesbrief voor de kinderboekenweek

In de Boekenberglesbrief wordt op verschillende manieren aangesloten bij het thema van de kinderboekenweek. Er wordt een activiteit beschreven om met de hele school de kinderboekenweek te openen. Voor ieder leerjaar wordt er één themaboek uitgewerkt. En voor iedere bouw een informatie boek en een bekroond boek. In de uitwerking wordt een relatie naar het thema gelegd. Een korte beschrijving van de uitgewerkte boeken is hier te lezen. De Boekenberglesbrief kost € 12.50 (excl. portokosten) en wordt op aanvraag toegestuurd.

Themadozenthemadoos

Op verzoek stelt de Boekenberg themadozen samen rondom een prentenboek. Een voorbeeld van de themadoos bij ‘Er zit een gat in mijn emmer’ van Ingrid en Dieter Schubert is op de foto te zien.
Er zijn themadozen verzorgd voor Fontys Doba onderwijsadviseurs, Openbare Bibliotheek Eindhoven, Openbare Bibliotheek Helmond en voor diverse scholen. De themadozen horen bij de verteltafel.

 

Boekenstands

boekenberg stand boekenberg stand boekenberg stand


Korein Congres 2009Regelmatig verzorgt de Boekenberg een stand met een representatief overzicht van kinderboeken. Op de foto's hierboven staat de stand in het Willem II stadion tijdens de Regionale Dagen voor het Jonge Kind.

Hiernaast een foto van de Boekenberg-stand op het drukbezochte Korein Congres in het Evoluon. Veel van de 1500 Korein-medewerkers bezochten onze stand, vooral ook om boeken voor hun eigen kinderen te kopen.

 

 

 

Voor ouders
Ouderavond KDV Dommeltoren Sint-Oedenrode

Ouderavonden over kinderboeken

Jeanny Keurlings, Martine Tak en Jos Walta verzorgen boeiende ouderavonden waarin ouders kunnen kennismaken met verschillende soorten boeken. Bij het presenteren van boeken en het vertellen of voorlezen van verhalen worden de ouders op een actieve manier betrokken. Het karakter van de avond lijkt meer op een avondje uit, dan op een lezing. Na afloop van de avond is er tevens gelegenheid om boeken te kopen. Kosten: € 150,-

Voor kinderen

Een boekenprogramma in de klas

Jeanny Keurlings verzorgt een programma in de klas over boeken.

Een excursie naar Kinderboekwinkel de Boekenberg

Het is mogelijk om een excursie naar de Boekenberg af te spreken om kinderen kennis te laten maken met een kinderboekwinkel. Er wordt dan een speciaal programma verzorgd en voor alle deelnemers is er een herinnering beschikbaar.

Kinderboekwinkel de Boekenberg Kleine Berg 48 5611 JV Eindhoven Tel: 040-2456261