Boekenberglesbrieven


Ieder jaar geeft de Boekenberg twee lesbrieven uit: voor de Kinderboekenweek en voor de Nationale Voorleesdagen.


Boekenberglesbrief voor de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek wordt dit jaar gehouden van 5 t/m 16 oktober. Het thema is:  Voor altijd jong! - over opa's en oma's.

In de Boekenberglesbrief wordt op verschillende manieren aangesloten bij het thema van de Kinderboekenweek. Er wordt een activiteit beschreven om met de hele school de Kinderboekenweek te openen. Voor ieder leerjaar worden er twee titels uitgewerkt: één informatief en één verhalend boek. De lessuggesties betreffen overwegend taal- en leeswerkvormen om de kennis en beleving te verdiepen.

De lesbrief wordt gratis meegeleverd bij aanschaf van minimaal 10 titels uit de Boekenberglesbrief.
Losse exemplaren kosten €12,50 (exclusief eventuele verzendkosten).

Kinderboekenweek 2016


De titel van de Boekenberglesbrief is "Voor altijd jong! - over opa's en oma's"
Voor ieder leerjaar wordt één verhalend en één informatieboek uitgewerkt. Alle verhalende boeken draaien rond een opa of oma. De gekozen informatieve boeken hebben een relatie met het thema van het verhalende boek. Ze verdiepen de beleving door in te spelen op de interesse voor dat onderwerp. Zo worden fictie en non fictie met elkaar verbonden.

De boekenlijst van de Boekenberglesbrief kunt u hier bekijken.
De bestellijst kunt u   hier downloaden.


Boekenberglesbrief voor de Nationale Voorleesdagen

In deze lesbrief wordt het Prentenboek van het jaar uitgewerkt op de manier van interactief werken met prentenboeken. Het prentenboek wordt meerdere malen op verschillende manieren aangeboden, waarna verwerkingssuggesties volgen. De uitwerking is ook afgestemd op voorleesvrijwilligers in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisschool.

Nationale Voorleesdagen 2017de-kleine-walvis


De Nationale Voorleesdagen worden gehouden van 25 januari t/m 4 februari 2017.
Het Prentenboek van het jaar is "De Kleine Walvis" van Benji Davies.
Voor de volledige Prentenboek Top Tien zie hier.Kinderboekwinkel de Boekenberg Kleine Berg 48 5611 JV Eindhoven Tel: 040-2456261