De Boekenbergers

Bij een bezoek aan de Boekenberg word je met veel plezier geholpen of geadviseerd door een van de Boekenbergers. Ieder beschikt over een grote deskundigheid met betrekking tot kinderboeken en het gebruik daarvan thuis en in het onderwijs.
Hieronder kun je met hen kennis maken. Ieder geeft een persoonlijke boekentip. De boekentip betreft bekende en nieuwe boeken en wisselt per kwartaal.


BB-PARELTJE

Een BB-PARELTJE is een bijzonder kinderboek dat schittert vanwege de vormgeving, de illustraties, de tekst. Een boek voor de liefhebbers van mooie uitgaven.

Tijdlijn: een reis door de geschiedenis, Peter Goes


Tijdlijn

Auteur en illustrator: Peter Goes
Uitgeverij: Lannoo
Prijs: 24,99
Bestemd voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen.Een prachtig boek over de wereldgeschiedenis, van de oerknal tot het heden in een beeldverhaal met mooie kijkplaten. Boordevol interessante weetjes! 

Boekentips van de Boekenbergers

 

Marianne Marianne van Eeuwijk

De hik

Auteur : Micha Wertheim
Illustrator: Christina Garcia Martin
Uitgeverij: De Harmonie
Prijs: € 14,90
Bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar


hik
Micha Wertheim is cabaratier en columnist voor onder andere Vrij Nederland en schreef enkele kinderboeken. Dit is een verhaal van de hik. De hik houdt een vurig pleidooi voor het gastheerschap, want anders zou zijn laatste uur wel eens geslagen kunnen hebben. De hik stuitert en buitelt door het hele boek, dwars over en door de rijk geïllustreerde pagina's. In kleine terzijdes voorziet Wertheim het relaas van de hik van puntig commentaar in vrije rijm.

Lenie Lenie Meurs

De koe die in een boom klom


Auteur en illustratrice: Gemma Merino

Uitgeverij: Lemniscaat
Prijs: € 13,95
Bestemd voor kinderen van 3 jaar en ouder
koe

Kee is anders dan de andere koeien. Ze houdt van verhalen en ontdekken en dromen. 'Onmogelijk!' 'Belachelijk!' 'Onzin!' zeggen haar zussen over Kee's ideeën. Zal de eigenwijze koe Kee haar zussen kunnen overtuigen dat er meer is in het leven dan vers gras? Van de maker van het succesvolle prentenboek 'De krokodil die niet van water hield', en die "krokodil" zien we in dit boek ook eventjes terug!


Martine Martine Tak

De avonturenschool van Juf Wervelwind

Auteur en illustratrice: Elise Primavera
Uitgeverij: De Fontein
Prijs: € 15,99
Bestemd om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar, of zelf te lezen vanaf 8.

avonturenschool
Juf Wervelwind is de eigenwijze directrice van de Avonturenschool voor Dochters van Drukke Ouders. Moeten de leerlingen nou echt leren vliegen en expres verdwalen?! Dit is de start van een reeks hele spannende avonturen! Dit boek is extra bijzonder door de filmische illustraties die net zo belangrijk zijn als de tekst.Helen Helen Zoetmulder

De Vuurvogel


Tekst en illustraties: Charlotte Gastaut, naar het ballet van Igor Stravinsky
Uitgeverij: Christofoor
Prijs: € 19,90
Bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen die van bijzondere prentenboeken houden 

vuurvogel

Dit prachtig boek met uitgesneden illustraties vertelt over de magische wereld van he beroemde ballet De Vuurvogel. Zullen prins Iwan Tsarenzoon en de Vuurvogel de mooie prinses Helena bevrijden uit de greep van tovenaar Kastcheï?
Jos Jos Walta

Mooi boek


Auteur: Piers Torday
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Prijs: € 12,50
Bestemd voor kinderen vanaf 9 jaar


 delaatstewildedieren

De 12-jarige Kester woont in een wereld waarin alle dieren zijn uitgeroeid. Denkt hij. Dan ontmoet hij een groepje pratende duiven en een bazige kakkerlak. Zij vertellen hem dat er nog wel een paar dieren zijn, maar ze zijn ziek. Alleen Kester kan het medicijn vinden. Dit spannende, grappige en ontroerende verhaal is voor alle dierenliefhebbers een must!Marisa van EeuwijkMarisa van Eeuwijk

Haaieneiland


Auteur: Rob Ruggenberg
Uitgever: Querido
Prijs: € 15,99
Bestemd voor kinderen vanaf 10 jaar.


Haaieneiland
Roemer is matroos op een van de drie schepen die op ontdekkingsreis zijn in de Stille Zuidzee in 1722. Het leven is zwaar aan boord, tot ze op een eiland stuiten. Het eiland lijkt een klein paradijs: het is groen, er is eten in overvloed en er worden parels gevonden. Roemer sluit vriendschap met een meisje van het eiland en ontdekt dat het er levensgevaarlijk is - en niet alleen omdat de zee er vol zit met haaien...
Dit verhaal, gebasseerd op ware gebeurtenissen, is een page-turner. Het is een geweldig spannend avonturenboek!

jozefienJozefien de Leest

Ik geef je de zon


Auteur: Jandy Nelson

Uitgeverij: Blossom Books
Prijs: € 18,99
Bestemd voor jongeren vanaf 14 jaar.
ikgeefjedezon
Een prachtig verhaal over een tweeling: de uitbundige Jude en haar artistieke broer Noah. Ze zijn onafscheidelijk, tot er iets verschrikkelijks gebeurd. Drie jaar later spreken ze nog amper me elkaar, maar dan ontmoet Jude een eigenwijze jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit. Wat Noah en Jude zich niet realsieren is dat ze allebei maar de helft van he verhaal kennen, en dat hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden. Dit is geen typisch liefdesverhaal.