De Boekenbergers

Bij een bezoek aan de Boekenberg word je met veel plezier geholpen of geadviseerd door een van de Boekenbergers. Ieder beschikt over een grote deskundigheid met betrekking tot kinderboeken en het gebruik daarvan thuis en in het onderwijs.
Hieronder kun je met hen kennis maken. Ieder geeft een persoonlijke boekentip. De boekentip betreft bekende en nieuwe boeken en wisselt per kwartaal.


BB-PARELTJE

Een BB-PARELTJE is een bijzonder kinderboek dat schittert vanwege de vormgeving, de illustraties, de tekst. Een boek voor de liefhebbers van mooie uitgaven.

Alleen op de wereld


Alleen op de wereld

Auteur: Hector Malot
Illustrator: Charlotte Dematons

Uitgeverij: Gottmer
Prijs: €24,95
Voorlezen vanaf 8 jaar, zelf lezen vanaf 10 jaar.Een klassieker. Opnieuw vertaald door Tiny Fissher, en rijk geïllustreerd door Charlotte Dematons. Een tranentrekker die iedereen gelezen moet hebben! 

Boekentips van de Boekenbergers

 

Marianne Marianne van Eeuwijk


De leeuw in de muis

Auteur: Rachel Bright
Illustrator: Jim Field
Uitgeverij: Gottmer
Prijs: € 13,95
Bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar


De leeuw in de muis
Het is niet altijd makkelijk om klein te zijn, maar ook de allerkleinste muis kan zo dapper zijn als een leeuw! Dit prentenboek heeft een prachtige boodschap en moderne illustraties.

Lenie Lenie Meurs

Koninklijke konijnen van Londen

Schrijver: Santa en Simon Sebag Montefiore
Ilustrator: Kate Hindley
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 13,99
Bestemd voor kinderen vanaf 8 jaar.

Koninklijke konijnen

Shylo was altijd het onderdeurtje van zijn nest, de zwakste en rustigste van de familie. Zijn broers en zussen zetten hem voor schut, omdat hij anders is. Maar wanneer Shylo op een groepje paparatzi's stuit en hun plan hoort om een foto te nemen van de koningin in haar nachtjapon, is het aan deze onwaarschijnlijke held om naar Londen te reizen.

Martine Martine Tak


Siem Subliem


Auteur: Tosca Menten
Illustrator: Katrien Holland
Uitgeverij: Van Goor
Prijs: € 14,99
Bestemd voor beginnende lezers vanaf 9 jaar
Een nieuwe Tosca Menten! Siem moet later de parfumfabriek van zijn ouders overnemen. Maar Siem kan niet zo goed ruiken... Hij vindt de struisvogels van de buren veel leuker. Maar misschien moet de struisvogelfarm wel sluiten wegens stankoverlast...Helen Helen Zoetmulder


Stad en land...

Auteur: Arend van Dam
Illustrators: Alex de Wolf
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 17,50
Bestemd om voor te lezen vanaf 7 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar.


Stad en land
In het nieuwe deel van de serie informatieve voorleesboeken van Arend van Dam en Alex de Wolf, gaat het over de mens en de natuur in Nederland. Lees over Vincent van Gogh die zonnebloemen schildert, over de dieren in Artis en de lijstjesmaker Linneaus.

Jos Jos Walta


Yuna's maan


Auteur: Hans Hagen
Illustraties: Martijn van der Linden
Uitgeverij: Querido
Prijs, boek met cd: € 22,50
Bestemd voor kinderen vanaf 11 jaar.

 Yuna

  Yuna's oma vertelt verhalen met volle maan. Maar deze keer kan zij het niet doen, omdat oma verdriet heeft. Opa's schip is niet teruggekeert. Daarom zal Yuna de rol van verhalenverteller moeten overnemen... Maar durft ze dat wel? In dit poëtische boek vindt je niet alleen de prachtigste verhalen, maar ook gedichten en muziek.


Marisa van EeuwijkMarisa van Eeuwijk

Wie je morgen bent


Auteur: Rebecca Stead
Uitgever: Querido
Prijs: € 16,99
Bestemd voor kinderen vanaf 12 jaar.

wie je morgen bent
Bridge, Emily en Tabitha zijn al jarenlange beste vriendinnen. Maar dit schooljaar lijkt niets meer hetzelfde. Wat gister normaal was, lijkt nu kinderachtig. Blijven vriendschappen hetzelfde, als je zelf in sneltreinvaart verandert, en de wereld om je heen ook? 

jozefienJozefien de Leest

Sterrenstof


Auteur: Krystal Sustherland
Uitgeverij: Young and Awesome
Prijs: € 14,99
Bestemd voor jongeren vanaf 14 jaar.
Sterrenstof
Henry is nog nooit verliefd geweest. Tot Grace zijn klas binnenkomt. Grace is vreemd: ze draagt jongenskleren, loopt met een kruk en zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch wordt Henry verliefd op haar. Young Adult boek dat doet denken aan de boeken van John Green.