De Boekenbergers

Bij een bezoek aan de Boekenberg word je met veel plezier geholpen of geadviseerd door een van de Boekenbergers. Ieder beschikt over een grote deskundigheid met betrekking tot kinderboeken en het gebruik daarvan thuis en in het onderwijs.
Hieronder kun je met hen kennis maken. Ieder geeft een persoonlijke boekentip. De boekentip betreft bekende en nieuwe boeken en wisselt per kwartaal.


BB-PARELTJE

Een BB-PARELTJE is een bijzonder kinderboek dat schittert vanwege de vormgeving, de illustraties, de tekst. Een boek voor de liefhebbers van mooie uitgaven.

Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld, Tom Schamp


grootste-leuksste-beeldwoordenboek

Auteur en illustrator: Tom Schamp
Uitgeverij: Lannoo
Prijs: 19,99
Bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen.Een prachtig kijkboek dat zowel leerzaam als grappig is. In dit beeldwoordenboek raak je nooit uitgekeken: in de wereld van Tom Schamp ga je met Otto, Oom Tom Tom, Dr Demol en Professor De Vos, op zoek naar de vreemdste huizen, boten, planten, dieren en toetjes.  

Boekentips van de Boekenbergers

 

Marianne Marianne van Eeuwijk


De bonte bergen

Auteur en illustrator: Nastja Holtfreter
Uitgeverij: Clavis
Prijs: € 8,95
Bestemd voor kinderen vanaf 2 jaar


de-bonte-bergen
Op deze bergen kloppen een paar dingetjes niet. Sneeuwhazen hebben toch geen roze oren! En tussen de bruine beren heeft zich een ijsbeer verstopt... Vind jij alle buitenbeentjes?

Lenie Lenie Meurs

Bang voor de wolf

Schrijver en illustrator: Véronique Caplain en Grégoire Mabire
Uitgeverij: Clavis
Prijs: € 14,95
Bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar

bang-voor-de-wolf

Papa Geit  leest voor aan zijn kleintjes. Een vreselijk eng verhaal over een wolf! Papa moet blijven zeggen dat er in hun bos géén wolf woont. Maar klopt dat wel? Een heerlijk grappig verhaal over boeken en lezen (en wolven).


Martine Martine Tak


Victor


Auteur en illustratrator: Catharina Valckx en Nicolas Hubesch

Uitgeverij: Gottmer
Prijs: € 14,95
Bestemd voor kinderen van 4 jaar en ouder
 victor
Victor de kat heeft een bijzonder grappig en gezellig leven (al zegt hij het zelf). In dit boek vertelt hij over zijn week - een wel heel erg bijzondere week! Hij houdt een binnenpicknick,ontmoet Pietje de kanarie die alle woorden door elkaar haalt en wordt vrienden met de vis die door de lucht zwemt! Een fantasierijk voorleesboek met veel prenten.Helen Helen Zoetmulder


Jippie! Een humeurig sprookje

Auteur en illustratrice: Sanne Rooseboom en Annet Schaap
Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf
Prijs: € 11,99
Bestemd om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar, of zelf te lezen vanaf 8.

jippie

Prinses Super is ontzettend humeurig. En dat terwijl ze in Jippie woont, een land waar iedereen vrolijk is. De inwoners van Jippie maken de hele dag grapjes, zingen liedjes en huppelen rond. Super wordt er alleen maar humeuriger van! Nu moet ze op zoek naar een jongen om later als ze groot is mee te trouwen. Maar de jongens in Jippie zijn veel te vrolijk. Ze gaat daarom op avontuur in buurland Grom, waar iedereen juist verschrikkelijk chagrijnig is. Lukt het Super om iemand te vinden die af en toe humeurig is en af en toe vrolijk?

Jos Jos Walta


Doem Duivelsz


Tekst en illustraties: Tatum Flynn en Annet Schaap

Uitgeverij: de Fontein
Prijs: € 14,99
Bestemd voor kinderen vanaf 9 jaar
Doem Duivelsz

 

Doem wil maar niet deugen. Volgens Lucifer is zijn jongste zoon een waardeloze duivel, belabberd in slecht zijn. Doem probeert het wel, maar hij kan er niets aan doen. Lucifer stuurt Doem naar de allerberuchtste piraat Zwartbaard om hem een lesje te leren. Maar dat pakt anders uit dan verwacht, en daar begint een verbluffend avontuur.


Marisa van EeuwijkMarisa van Eeuwijk

Anders


Auteur en illustrator: Andreas Steinhöffel en Peter Schössow
Uitgever: Hoogland en van Klaveren
Prijs: € 17,50
Bestemd voor kinderen vanaf 10 jaar.

anders
Felix Winters is elf wanneer hij in een vreselijk ongeluk betrokken raakt. Hij raakt in coma. Wanneer hij na 263 dagen ontwaakt, is dit een wonder. Maar Felix is totaal veranderd. Om dit te onderstrepen, noemt hij zichzelf vanaf nu 'Anders'. Hij heeft geen enkele herinneringaan de tijd van vóór het ongeval, en er zijn mensen in zijn omgeving die er alles aan doen om dat zo te houden...

jozefienJozefien de Leest

Mij niet gezien


Auteur: Meg Rosoff

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Prijs: € 17,99
Bestemd voor kinderen vanaf 12 jaar.
mij-niet-gezien
De 12-jarige Mila heeft een bijzondere gave: ze voelt mensen feilloos aan. Of je nu een geheime relatie hebt of zwanger bent - niets ontgaat Mila. Wanneer Matthew, de beste vriend van haar vader, vermist wordt, zet ze haar gave in om hem te zoeken. Maar Matthew blijft onvindbaar. Voor het eerst in haar leven twijfelt Mila aan zichzelf. Heeft ze iets belangrijks over het hoofd gezien? Iets wat misschien dichter bij huis ligt?