Activiteitenkalender

De Boekenberg verzorgt regelmatig activiteiten voor kinderen om het plezier in boeken te stimuleren.
Er worden ook activiteiten voor volwassenen georganiseerd om het gebruik van kinderboeken te verrijken.
Alle activiteiten van vorig jaar zijn terug te lezen in het jaaroverzicht 2015.

Komende activiteiten 2016:Afgelopen Activiteiten in 2016:

Muren worden bruggen


Het  tekstloze kartonboekje “Steen voor steen” van uitgeverij de Vier Windstreken bevat een mooie boodschap: als we afbreken wat tussen ons in staat, kunnen we bouwen aan een nieuwe wereld.
De Vier Windstreken stelde 20 exemplaren beschikbaar voor kinderen van de Orangerie. Kinderboekwinkel de Boekenberg voegde “Big wil een boek” over boekjes lezen toe.
Op  donderdag 7 april werden door Helene en Martine van de Boekenberg deze boeken aangeboden aan de kleuters van BS De Wereldwijzer.
BS De Wereldwijzer geeft basisonderwijs aan kinderen van het asielzoekerscentrum "de Orangerie".

Ruim 20 kinderen luisterden ademloos naar het verhaal van een kleine muis die een bloem wil plukken van een oude muur. Als er een steen meekomt met de bloem, kan hij er voor het eerst doorheen kijken. Nieuwsgierig breekt hij samen met zijn vriendjes steen voor steen de muur af. En wat blijkt? Er is nóg een eiland, waar heel andere dieren wonen dan op hun eigen eiland! Met zijn allen maken ze vervolgens van de stenen van de muur een brug die hun eilanden met elkaar verbindt.
Na afloop mochten alle kinderen beide boekjes als cadeau mee naar huis nemen.
Het was voor de kinderen en de Boekenberg een geslaagde ochtend!!


 steen-1      steen 2   steen-3
Presentatie "Het kleintje van Manu" door Szilvia Hunyadi

Op zondag 14 februari om 15.00 uur presenteerde schrijfster Szilvia Hunyadi haar nieuwe prentenboek "Het kleintje van Manu". Szilvia Hunyadi, las voor, beantwoordde vragen en signeerde. Het boek is voor kinderen en ouders vanaf 4 jaar.

Manu is in de tuin met mama. Het wordt lente en hij krijgt het warm onder zijn muts. Alle dieren krijgen kleintjes in de lente, denkt hij opeens. Hij duwt de pompon van zijn muts tussen de takken van de struik. Zou dat een goed nest zijn voor een kleintje? Manu kijkt vol verwondering om zich heen. De lente brengt zijn gedachten op gang. Een aandoenlijk prentenboek voor dagdromers vanaf 4 jaar.

presentatie manu 1    presentatie manu 2    presentatie manu 3

Nationale Voorleesdagen van 27 januari t/m 6 februari!Begin het nieuwe jaar met het voornemen vaker voor te lezen. De Nationale Voorleesdagen begonnen met het Voorleesontbijt op woensdag 27 januari en duren t/m 6 februari 2016.
voorleesdagenTer inspiratie organiseerde de Boekenberg een avond voor leidsters en leerkrachten op maandag 11 januari en dinsdag 12 januari 2016 om 20.00 uur. Er werd een mini-voorleesworkshop gegeven bij het prentenboek van het jaar “We hebben er een geitje bij!”. Bij dat boek is ook een lesbrief beschikbaar. De andere prentenboeken uit de Top-10 werden toegelicht en de aandacht werd gevestigd op nieuwe prentenboeken en series.
Deze Boekenbergavond was tevens een uitgelezen gelegenheid om de boekencollecties van de basisschool aan te vullen.
De toegang voor de avond was gratis en voor iedere deelnemer was er een verrassing.

Kinderboekwinkel de Boekenberg Kleine Berg 48 5611 JV Eindhoven Tel: 040-2456261